Na vier nederlagen op rij leek het geloof in de kampioenspoule dat Van Nispen (zon.) stoïcijns bleef uitstralen eerder op een toneelspelletje dan realiteit. Alles om de buitenwacht te doen geloven dat de hoop er echt was. Met de overwinning van de Zilkse derdeklasser tegen MMO (1-2) is de wens van de kampioenspoule eindelijk ook uitgedrukt in daden. ,,Hopelijk is dit het begin van een goede serie”, voegde doelpuntenmaker Cody Zonneveld daar direct aan toe.

De middenvelder stond naar eigen zeggen niet echt bekend om zijn scorend vermogen, maar hielp voor de tweede week op rij zijn ploeg aan een doelpunt. Een week geleden was dat tegen RKDES (4-1 verlies) absoluut niet genoeg, nu tegen MMO hielp hij z’n ploeg wel de goede weg op.

,,We moeten nog twee keer spelen, nog vier keer trainen en alles geven.”

Dankzij de overwinning blijft het zicht op de top zes, en dus een plek in de kampioenspoule, levend. De Zilkers staan op dit moment negende, met drie punten achterstand op de nummer zes, Voorschoten ’97. De ploeg heeft wel nog een duel te goed tegen ASC. Die wedstrijd staat ingepland voor aankomende zondag.

Speellocatie
,,Maar echt, dat geloof op die kampioenspoule is er altijd geweest. Met dit team is het absoluut mogelijk. Kijk maar naar het begin van onze competitie. Toen hadden we ontzettend weinig puntenverlies. We moeten nog twee keer spelen, nog vier keer trainen en alles geven. Dan weet ik zeker dat wij die top zes halen.”

Tegen MMO toonden de Zilkers zich van hun beste kant, ook al was het tegen de nummer laatst. Omdat het veld in Hoogmade niet bespeelbaar was, en de splitsing van Derde Klasse binnen twee weken plaats gaat vinden, werd besloten het duel in De Zilk te spelen. MMO bleef op papier nog wel de thuisspelende ploeg. De KNVB ging akkoord met de verandering van speellocatie.

,,We hadden alle vertrouwen dat we deze pot zouden pakken, die gasten stonden onderaan”, leek Zonneveld doordrongen van de importantie van de overwinning. ,,Er stonden ook gewoon weer elf fitte gasten op het veld. Dat is ook wel eens anders geweest. We hadden er gewoon zin in.”

Als we vier punten uit de komende twee wedstrijden halen, redden we het, die kampioenspoule.”

Volgens Zonneveld straalden de spelers het ook uit op het veld. ,,We waren de bovenliggende partij in de eerste helft, alleen bleef het 0-0. In de tweede helft werd Ted Duivenvoorden een linie vooruit gestuurd. Dat hielp. We liepen uit naar 0-2. Alleen kwam er weer een fase in de wedstrijd waarin we tien, vijftien minuten minder speelden. In die fase kwam MMO ook terug naar 1-2 en werd het nog even spannend. Maar we hebben uiteindelijk terecht gewonnen.”

Zware pot
De Zilker zelf lijkt dit seizoen een vaste plek te hebben gekregen in de selectie van Roy Schulpzand. ,,Daar ben ik zelf ook wel positief door verrast. Ik maak best aardig wat minuten de laatste tijd.” Zonneveld zal, als er geen gekke dingen gebeuren, dus hoogstwaarschijnlijk ook zondag aantreden tegen ASC uit Oegstgeest, de nummer drie van de Derde Klasse. ,,Een zware pot. Dat kan alle kanten op gaan. Als we vier punten uit de komende twee wedstrijden halen, redden we het, die kampioenspoule.”

Foto’s: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘In beeld: samenvattingen en interviews Tweede Divisie’ 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)