,,Er moet iets gaan veranderen, want we worden op deze manier nooit van ons leven kampioen”, waren de duidelijke woorden van doelpuntenmaker Mark van der Vlugt na afloop van de wedstrijd tegen laagvlieger ASC. Teylingen speelde in Oegstgeest met 2-2 gelijk en mocht daar niet eens over klagen, getuige de 2-2 die in blessuretijd viel.

De teksten van Van der Vlugt logen er niet om. ,,We spelen eigenlijk al weken ver onder ons niveau en het is tijd dat er dingen gaan veranderen. Wat precies, weet ik nu even niet, maar dit gaat nergens over. De voorhoede speelt al weken als een krant. We creëren als team veel te weinig mogelijkheden en misschien onderschatten we de tegenstanders ook wel een beetje. Ik weet het niet…”, vervolgt de middenvelder, die duidelijk niet blij is met de gang van zaken.

ASC 2

Teylingen begon goed aan de wedstrijd. Na twee minuten kwam het op 0-1, door een fenomenale vrije trap van Mark van der Vlugt. Teylingen vergat de 0-2 te maken en ging plots met een achterstand aan de thee. In de tweede helft hadden de Sassenheimers de grootst mogelijke moeite om de zwakke tegenstander kapot te spelen, en pas rond de 80e minuut begon Teylingen kansen te creëren. Dorus van der Voort, Gerben Laarman en Sepehr Safi hebben momenteel niet het killersinstinct om kansen te benutten. Het geeft direct het grote probleem aan bij Teylingen: scoren. Pas in de extra tijd was het Van der Vlugt die een afgang voorkwam door de 2-2 binnen te schieten, wederom vanuit een vrije trap.

,,Het was heel slecht, wéér. We moeten goed naar onszelf kijken, hard trainen en simpel voetballen. Misschien dat het dan gaat lopen bij ons”, sluit Van der Vlugt af. Teylingen staat ondanks de slechte vorm slechts twee punten achter op koplopers Meerburg en Graaf Willem II Vac. Komende zondag mag de ploeg van Laurens Mouter thuis proberen te winnen van UDO, een ploeg waar vorig seizoen nog gelijk tegen werd gespeeld in eigen huis.

Tekst: Koen van der Vugt

Foto’s: Peer Compeer