Aan het sportpark van Sportlust ’46 bewaarden Ter Leede en Henk Wisman zoete herinneringen. Ruim tweeënhalf jaar geleden werden de Sassenheimers er kampioen van de Hoofdklasse A. Het eerste bezoek aan Sportlust sinds die tijd was minder vruchtbaar. Ter Leede kwam ondanks een overwicht gedurende de gehele wedstrijd niet verder dan 0-0. 

Dat Sportlust’46 op 22 november trainer Dennis Sluijk de laan uitstuurde, zorgde voor een licht schokeffect. Een week later mocht na het bezoek aan Heinenoord een puntje worden bijgeschreven. Voor interim-trainers Maurice Lesimanuaja en Martijn Smaling zal het, afgaande op het spel tegen Ter Leede, een helse toer worden om hun team te behouden voor de Hoofdklasse. Collega Wisman heeft ook zorgen aan zijn hoofd. Na een vliegende competitiestart is zijn ploeg teruggeworpen in de grijze middenmoot en tekenen dat die stek vaarwel kan worden gezegd zijn er nauwelijks.

,,Dat en het resultaat van vanmiddag, mag je op zijn minst teleurstellend noemen”, aldus een teleurgestelde Wisman. De coach hoopte dat zijn ploeg na vijf duels waaruit één schamel puntje werd gepeurd, weer eens aan de goede kant van de score zou blijven. ,,Dat zat er vandaag ook wel in, maar opnieuw brak een gebrek aan scorend vermogen ons op.”

Pech
Ter Leede begon met Ronnie Verplancke op de tribune – de middenvelder ondervindt nog altijd hinder van een uit de kom geschoten arm – en Selmo Kurbegovic op de bank. Het ontbrak de roodgelen net aan dat tikje creativiteit om de angstig opererende gastheren pijn te doen. Wisman: ,,Bovendien hadden we de pech dat een in mijn ogen glaszuiver doelpunt van Tony Schreurs werd afgekeurd Hij reageerde van dichtbij attent op een van de keeper terugspringende bal.” Buitenspel gooide echter roet in het eten.

Met Kurbegovic voor Ait el Houssi  trachtte Wisman de bakens in het tweede bedrijf alsnog te verzetten. Maar ook nu zat het de Sassenheimers niet mee. Waar Jonathan Robertson al eerder een inzet buiten bereik van goalie Wesley de Ruiter op het aluminium uiteen zag spatten, bleek het eindschot bij de roodgelen deze middag te ontbreken.

Zere plek
,,Dat blijft bij ons een probleem en op deze manier heb je het tegen elke tegenstander in deze afdeling moeilijk”, legde Wisman de vinger op de zere plek. ,,Scoor je, dan weet je dat het een heel stuk gemakkelijker wordt tegen een ploeg als Sportlust ’46. Nu krijgt onze matige reeks een vervolg. Volgende week is XerxesDZB de tegenstander en dat is opnieuw een ploeg waartegen het lastig wordt.”

Er moest nog wel een kanttekening worden gemaakt bij de tweede opeenvolgende roodgele remise. In de slotfase drong de thuisploeg zowaar aan en leek het in blessuretijd op weg naar de tweede seizoenszege. Eerst moest goalie Constantin alles uit de kast halen na een inzet van Sercan Kurdal, waarna Mitch van der Vlist niet veel later alsnog het vonnis leek te voltrekken over Ter Leede. Diens late treffer werd door arbiter Bijl in overleg met zijn linesman echter geannuleerd. Zo kon er op deze sombere 5 december voor Ter Leede slechts een piepklein cadeautje vanaf. Iets dat de ploeg aan zichzelf had te danken.

Sportlust ’46 – Ter Leede 0-0 (0-0)

Ter Leede: Constantin, Boelee, Arroyo, Kewal, Robertson, Kappenberg, Ammerlaan, El Houssi (46. Kurbegovic), Schreurs, Van der Kooye, Bok (72. Dam)

Archieffoto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)