Het zondagvoetbal in categorie West 2 heeft het op dit moment erg moeilijk. De KNVB ziet dat er twintig (!) verenigingen zich hebben overgeschreven naar het zaterdagvoetbal of dat de clubs stoppen met bestaan. Het water druppelt van boven naar beneden en dus hebben ook Van Nispen en Warmunda er last van. Voorzitter van eerstgenoemde club, Tino de Groot, weet nog niet hoe de toekomst eruit ziet. 

Wat in ieder geval perspectief biedt, is dat er woensdag 16 mei een vergadering op de planning staat. Het agendapunt wat de meeste aandacht krijgt is de Vierde Klasse. De kans is aanwezig dat die ophoudt te bestaan en dat de Derde Klasse de overige vierdeklassers erbij krijgt. In dat geval zal de Derde Klasse het eindpunt worden van het amateurvoetbal in West 2. Dat is iets waar niet iedereen op zit te wachten en zeker Van Nispen niet.

,,Het is nog de vraag wat er met de Vierde Klasse gaat gebeuren”, erkent de voorzitter van de laagvlieger. ,,Ons geluk is dat wij grenzen aan categorie West 1. Bij een eventuele degradatie zouden we daar dan naar toe gaan, omdat dat een ‘zondagvoetbalbolwerk’ is. Mocht de Vierde Klasse in West 2 worden opgeheven dan is dat een optie. Onze voorkeur blijft natuurlijk om in de Derde Klasse te blijven.”

,,De jongens van de zondag zitten er alleen niet op te wachten om naar de zaterdag te gaan. Eigenlijk leeft het zondagvoetbal gewoon goed bij ons”

Weekendvoetbal
Hoe de toekomst van het zondagvoetbal eruit ziet, is nog niet bekend. Toch lijkt de kans groot dat er over circa vijf jaar heel weinig clubs op de zondag voetballen in West 2. De Groot ziet dat de trend van de zondag naar de zaterdag toeneemt en dat baart hem zorgen. Toch liggen er een aantal scenario’s klaar in De Zilk.

,,Wij zijn van oorsprong een zondagsvereniging en dat willen het liefst zo houden. Wij hebben natuurlijk ook een zaterdagtak, die volgend jaar misschien wel Tweede Klasse gaat spelen. Wij hebben erover nagedacht wat te doen met de zondag 1 als we eventueel overgaan naar de zaterdag. Dat zou dan zaterdag 2 worden. De jongens van de zondag zitten er alleen niet op te wachten om naar de zaterdag te gaan. Eigenlijk leeft het zondagvoetbal gewoon goed bij ons”, concludeert De Groot.

Het contrast met competitiegenoot Warmunda is echter verbazingwekkend groot. Leon Kortekaas opperde in een eerder interview dat de overstap naar de zaterdag een noodgreep zou zijn. Ook de Warmonders houden de opties voor in de toekomst open.

,,Het is jammer dat we nog niet veel weten, dus laten we hopen dat er zo snel mogelijk een beslissing komt.”

,,We hebben ook een gesprek gehad met de KNVB over het weekendvoetbal. Dat lijkt ons nog interessant. Als dat nog even op zich laat wachten, vinden we de huidige competitie echter nog interessant genoeg. We spelen tegen een aantal leuke clubs uit de buurt, die ook wat supporters meenemen, dat is ook waardevol.”

Foto: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Overstap naar zaterdag is noodplan voor Warmunda’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)