Als ‘echte Ui’ maakte hij afgelopen zomer een relatief opmerkelijke stap. Van het tweede elftal van Rijnsburgse Boys koos Luuk Zonneveld voor het pittoreske De Zilk. Van voetballen met uitzicht op de grote tribune van sportpark Middelmors, naar het knusse De Spil.

De keuze was bewust. Een typisch gevalletje van één stap terug, om er later weer twee vooruit te kunnen doen. De keuze beviel prima. ,,Er speelden bij Rijnsburg best veel jongens in het tweede die minuten moesten maken vanuit het eerste”, herinnert Zonneveld zich. ,,Er stonden dan vijf of zes spelers van het eerste in de basis. Ik heb van de zomer voor mezelf en voor speeltijd gekozen.”

Met de auto van z’n moeder was de vijftien kilometer van Rijnsburg naar De Zilk prima te overbruggen. Zonneveld maakte z’n minuten de afgelopen maanden en versierde daarmee een transfer naar SJC. En dus kan zijn verzonnen plan van afgelopen zomer als ‘geslaagd’ worden bestempeld.

Acclimatiseren
De Noordwijkse club hing een paar weken geleden aan de telefoon. Zonneveld ging op een maandagavond in gesprek en moest binnen een week beslissen. ,,Ik heb er één nachtje over geslapen en daarna de keuze gemaakt om er op in te gaan. Er gaan van SJC 1, 2 en 3 zeventien selectiespelers weg. Dus ga ik daar voor mijn kansen.”

Toch gunt de rechtsback zichzelf de tijd om te aarden in Noordwijk. ,,Ik zag wel dat ze zaterdag hebben verloren. Maar als ze nu promoveren naar de Derde Divisie, dan is dat wel een gigantische stap vanaf de Derde Klasse. Dan kan het wel één of twee jaar duren voordat ik echt geacclimatiseerd ben. Die tijd geef ik mezelf wel. Mijn doel is gewoon om in de Bollenstreek lekker hoog te kunnen voetballen met leuke gasten.”

Zonneveld (nr. 2) duelleert op een stijlvolle manier met z’n tegenstander

Terwijl ze in De Zilk twee keer in de week trainen, is Zonneveld ook met zichzelf bezig om nog sterker en fitter te worden. ,,Het gaat nog niet fantastisch met de prestaties van Van Nispen, maar de groep is leuk. We trainen zelf twee keer in de week, daarom probeer ik voor mezelf ook nog daarnaast te trainen.”

De plannen van beide partijen lijken in ieder geval redelijk overeen te komen. Zonneveld krijgt de ruimte om te wennen en hoeft er niet direct te staan. ,,Het is een goed gesprek geweest bij SJC. Ik wist gelijk waar ik aan toe was. Ik heb toen de trainer nog niet gesproken. Maar dat zal nog wel gaan gebeuren. Dan gaan we gewoon weer vlammen. Ik ben een voetballer die gezelligheid en vertrouwen nodig heeft. Daar kom ik zelf ook het beste tot mijn recht.”

Weg naar boven
Het vertrouwen dat hij bij Van Nispen krijgt, heeft zich in ieder geval uitbetaald tot deze transfer naar Noordwijk. Hoewel het seizoen desastreus begon voor de derdeklasser, is de weg naar boven gevonden. Getuige ook de 3-0 overwinning tegen DIOS van afgelopen maandag.

,,We hebben een goede groep gasten. Het begint beter te draaien, ook al hebben we vorige week tegen Aalsmeer flink op ons broek gehad. De 3-0 overwinning daarna laat zien dat we ons goed kunnen herstellen.”

Foto’s: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘FC Lisse-aanwinst Oehlers: een laatbloeier met Arubaanse roots’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO