Na twee puntendelingen tegen Quick Boys en AFC leek Rijnsburgse Boys weer wat kleur op de wangen te krijgen, maar in de derby tegen Katwijk zakte de ploeg van Martijn Lagendijk door de ondergrens. Katwijk had geen kind aan de geel-zwarte buurman en won eenvoudig met 3-0. De enige die zich aan de Rijnsburgse malaise wist te onttrekken en daardoor zorgde dat zijn ploeg een grotere afstraffing bespaard bleef, was doelman Wesley Zonneveld. “We zijn op alles afgetroefd”, was zijn conclusie.

Zonneveld trok na het laatste fluitsignaal het boetekleed aan voor de eerste treffer. “Bij de eerste goal moet ik de bal boven Finn Janmaat weg stompen in plaats van vangen. Dan kan hij er nooit bij.” Zonneveld kreeg de bal niet onder controle en zag dat zijn enige foutje in de wedstrijd direct leidde tot een 1-0-achterstand in de eerste minuut. “Daarna heb ik het idee dat ik het wel oppak, maar de rest niet.”

Machteloos
Zonneveld was kansloos bij de 2-0 van Ruben Doesburg en de 3-0 van Des Kunst, maar wist meer dan een handvol Katwijkse kansen te verijdelen. Zijn eigen ploeg legde een zielloze, machteloze partij op de mat. “Mooiere wedstrijden dan deze kun je niet spelen. Een echte derby met veel publiek en sfeer. Als je je hier niet voor kunt opladen, weet ik het ook niet meer.”

Hoewel de wedstrijden tegen Quick Boys en AFC als lichtpuntjes beoordeeld kunnen worden, wordt Zonneveld vooral moedeloos van de lange reeks zonder zege. “Die twee keer gelijk was wel even lekker, maar we moeten dat ook niet groter maken dan het is. Je wil gewoon een keer winnen.”

Geen aanknopingspunten
Dat gebeurde voor het laatst op 9 september, in de uitwedstrijd tegen GVVV, en hoewel men bij Rijnsburgse Boys kan wijzen naar de lange blessurelijst was de nederlaag tegen Katwijk er eentje waaruit geen aanknopingspunten te halen waren.

“Dat is nog het ergste”, vond Zonneveld. “In de tweede helft staat er, volgens mij, windkracht twaalf. Wij hebben niet één keer op doel geschoten. Twee halve voorzetten en dat was het.”

Eindconclusie: een totale off-day? “Normaal gesproken zou je zeggen dat dit een off-day was. Dit is echter vaker gebeurd dit seizoen, dan kun je niet meer spreken van een off-day”, besluit Zonneveld.

Foto: Kees Jonker

Lees ook: Katwijk loot Almere City thuis, Quick Boys op Nieuw Zuid tegen De Graafschap
Check ook: Katwijk veel te sterk voor Rijnsburgse Boys in eenzijdige derby


POPULAIRE BERICHTEN