Een 2-0 voorsprong bleek voor FC Lisse niet genoeg om de uitwedstrijd tegen ONS Sneek winnend af te sluiten. Net zoals vorige week tegen Rijnsburgse Boys incasseerde de ploeg van Misha Salden in blessuretijd een opdoffer van formaat: 2-2. Ondanks het gelijke spel staat de ploeg na vier duels nog altijd keurig vierde in de Topklasse.

,,Dit voelt als een nederlaag”, zegt een duidelijk teleurgestelde aanvoerder Tom Zoontjes. ,,We hebben echt twee punten verloren. Er was geen vuiltje aan de lucht, totdat zij een lange jongen brachten. Ze gingen daardoor nog meer lange ballen spelen,  waar wij niet resoluut en goed genoeg op reageerden.”

Een verklaring voor het weifelende optreden achterin heeft Zoontjes niet voorhanden. ,,Dat is moeilijk te zeggen. Normaal zijn we juist sterk in de lucht. We hebben ook genoeg lengte, maar op beslissende momenten winnen we dan de duels niet.”

Tom Broekhuizen, die weer in de basis begon ten faveure van Rik Vermeulen, en invaller Guido Pauw hadden de bezoekers in een zetel gebracht. Een 2-0 voorsprong met nog acht minuten te spelen, dat kon toch niet meer misgaan?

Identiek

Wel dus. Acht minuten voor tijd scoorden de gastheren de aansluitingstreffer om vervolgens in de slotminuut naast Lisse te komen. ,,We verloren een duel en de tweede bal kwam bij een jongen van Sneek terecht en die kon hem zo binnentikken. Eigenlijk een identieke goal aan die van vorige week.”

Zoontjes vond zijn ploeg niet goed spelen. ,,Voetballend gezien was het misschien wel onze minste wedstrijd. Sneek gaf hoog druk waardoor het moeilijk voetballen was van achteruit. Toch voetbalden we makkelijk dan zij. We hadden niks van ze te duchten tot de slotfase”, baalt de verdediger.

,,Ik ben hier meer ziek van dan vorige week. Dan verlies je weliswaar, maar speel je een goede wedstrijd waarin je zelfs nog kansen krijgt om te winnen. Dit mogen we echter nooit meer uit handen geven. Wil je bij de bovenste zes mee blijven doen, moet je dit soort duels winnen.”

Tekst: Tom van der Wilt