Even ging het gerucht tijdens de wedstrijd tegen GVVV dat het seizoen voor Tom Zoontjes erop zou zitten. Vorige week was de centrale verdediger, tevens aanvoerder, geschorst en tegen GVVV ontbrak hij zaterdagmiddag met een achillespeesblessure. De ernst daarvan laat zich moeilijk inschatten.

Gevraagd naar de situatie rond Tom Zoontjes betrekt het gezicht van Robbert de Ruiter. ,,Het is een langdurig verhaal. Het moet blijken of hij dit seizoen nog in actie kan komen. Robert van Boxel is er twee weken uit geweest met een vergelijkbare kwetsuur. Ik hoop op een soortgelijk scenario. Maar het zou ook zomaar einde seizoen kunnen zijn.” Dat seizoen duurt, los van eventueel promotie/degradatievoetbal, natuurlijk nog maar drie wedstrijden. ,,Het ligt er een beetje aan hoe hij reageert op zijn therapie. Hij doet nu shockwave.”

Met het uitvallen van Justin Valk, donderdag op de training, wordt de spoeling voor De Ruiter achterin nu wel erg dun, terwijl er zoveel op het spel staat. Het moet de oefenmeester dan ook goed doen dat de ploeg in de laatste twee duels slechts één goal tegen kreeg. Het duo De Goede en Van Boxel oogt solide. De Ruiter ziet dat ook zo maar plaatst wel een kanttekening: ,,Met De Goede en Van Boxel moet je compact spelen en niet te hoog druk zetten. Als je op de middenlijn gaat verdedigen is de tegenstander zo drie, vier keer weg en kom je onherroepelijk in de problemen.”

IJsselmeervogels
Zoontjes zelf was, zoals het een aanvoerder betaamt, meegereisd naar Veenendaal om de ploeg in deze beslissende fase bij te staan. Hij was na de wedstrijd als materiaalman in de weer en sleepte grote opslagboxen richting de bus. ,,Ik neem qua voetbal even rust. Even helemaal niks; niet spelen en niet trainen. En ik merk dat het daar beter van wordt,” vertelt hij desgevraagd. Zelf staat hij positief tegenover een snelle rentree: ,,Ik hoop snel weer aan te haken bij de groep, maar IJsselmeervogels komt duidelijk nog te vroeg.”

Ook Zoontjes had gezien hoe de verdediging van Lisse nauwelijks een kans had weggegeven in 90 minuten voetbal: ,,De jongens deden het goed zonder mij, net als vorige week toen ik een schorsing uitzat. Maar ik hoop natuurlijk weer zo snel mogelijk terug te zijn, want het zijn nu alleen nog maar belangrijke potten.”

Mocht het niet lukken en raakt Lisse veroordeeld tot nacompetitie dan zal de aanvoerder er sowieso staan: ,,Ik hoop niet dat het nodig is, maar anders speel ik met blessure de nacompetitie. Daarna heb ik toch de hele zomer om te herstellen.”

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)