FC Lisse kende tegen Ajax een droomstart, maar een opmaat tot een positief resultaat bleek het niet. De thuisploeg kon het niet bolwerken en moest een 1-4 nederlaag slikken.

Het had ook heel anders kunnen lopen als Kevin Winter een minuut na de 1-0 van Zoontjes de score had verdubbeld. De middenvelder verscheen vrij voor doelman Schmitz, maar kon niet de tweede goal afdrukken. In het vervolg van de wedstrijd verloor Lisse langzaam de controle. Tot overmaat van ramp viel Niels Buijs uit, met waarschijnlijk een lichte hersenschudding.

De wedstrijd kreeg in de tweede helft een hele andere wending. Mimoun Eloisghiri was daar met zijn gelijkmaker de aanstichter van. Na twee minuten in de tweede helft schoot hij weergaloos de 1-1 achter Mark de Vries. Een verdiende gelijkmaker die de wedstrijd deed kantelen. Ajax scoorde vervolgens via de pijlsnelle Kenneth Misa-Danso de 1-2.

De 2-2 zat er vervolgens in voor Lisse, maar met kunst- en vliegwerk bleef Ajax overeind. In de tegenaanval sloegen de Amsterdammers wederom toe. Weer was het Eloisghiri, die zijn tweede goal binnenschoot na een hakbal van Yuri Rose. De wedstrijd was gespeeld. Dat Rose nog met een fraaie boogbal de 1-4 maakte was een weelde voor Ajax.

Moeite

Aanvoerder Tom Zoontjes was teleurgesteld. ,,Dat we het laten lopen na zo’n goede opening is voor mij ook een raadsel. We hadden een droomstart en konden zo maar binnen vijf minuten op 2-0 staan. Maar eigenlijk hadden we vanaf het begin moeite met druk zetten en konden we geen fouten afdwingen bij de tegenstander. We wilden wel, maar kregen geen grip. Bij een paar tegengoals vielen de ballen net even verkeerd. De 1-1 ging er goed in. Bij de 1-2 had Lars een ongelukkig moment. Daarna hadden wij grote pech dat de 2-2 niet viel. Bij de derde goal werd Mark gehinderd en zag de arbitrage er niet goed uit. Dat de 1-4 nog viel is dan niet belangrijk meer.”

Zoontjes: ,,Een punt uit de laatste drie wedstrijden is zeer mager en te weinig voor FC Lisse. Dat vind ik zorgwekkend, ook gezien het feit dat ons spel er niet beter op wordt. Vandaag voetbalden we gewoon echt niet goed en dat baart me vooral zorgen. Gelukkig hebben we dinsdag een bekerwedstrijd en bij een overwinning kunnen we ons zelfvertrouwen weer een boost geven.”