Als het slecht met een voetbalclub gaat, worden vaak op trainingsavonden praatsessies gearrangeerd om de koppen bij elkaar te steken. Jan Zoutman kondigde zaterdag al aan dat er bij Quick Boys op maandagavond ook gesproken dient te worden.

,,Natuurlijk zal er iets moeten gebeuren”, vertelde Zoutman na de 7-1 nederlaag bij Rijnsburgse Boys. ,,Het is niet de bedoeling dat we elke maand een praatsessie gaan houden. Normaal doe je dat één keer per seizoen en is dat verder niet meer nodig. Maar dat we hier iets mee moeten, moge duidelijk zijn. Dit kunnen we niet zomaar laten passeren.”

Wat er moet gaan veranderen, wist Zoutman kort na het echec nog niet. ,,Op dit moment heb ik daar nog geen pasklaar antwoord op. Het is nu vooral nog hard en pijnlijk. Maandag gaan we naar de club en kijken wat we gaan doen. Het is duidelijk dat dit geen gewone week wordt, waarin we de nabespreking doen, beelden laten zien en lekker gaan trainen. Maar als trainer moet je wel zorgen dat je weer een plan van aanpak hebt. Je moet gewoon je werk blijven doen. Zo simpel is het. Als trainer blijf je altijd strijdbaar.”

‘Exreme situaties’
Zoutman sloot verregaande ingrijpen niet uit. ,,Dit was vrij extreem. En extreme situaties vragen soms om extreme oplossingen. Maar wat het is, nogmaals, dat weet ik nog niet. En als ik het had geweten, dan had ik het eerst met de spelers besproken.”

Een van de keuzes die zaterdag ongelukkig uitpakte was het opstellen van Raymon Kuipers. De goalie kreeg de voorkeur boven de weer herstelde Martijn de Zwart, al jaren de vaste doelman. Zoutman verdedigde zijn besluit: ,,Achteraf is het altijd makkelijk praten. Raymon heeft het in de periode dat hij Martijn verving heel aardig gedaan. Drie keer de nul gehouden. Alleen tegen Rijnvogels zag hij er bij een doelpunt niet goed uit. Martijn moet nu eerst laten zien dat-ie in vorm is, en weer de oude. Dat heb ik tot nog toe niet gezien. Raymond was één van de spelers die er niet lekker uitzag, maar het is mij te makkelijk om alles op één schakel af te wentelen. We zijn hier met z’n alllen verantwoordelijk voor.”

Zoutman blijft dus strijdbaar. De witte zakdoekjes onder de Quick Boys-aanhang onderging hij gelaten. ,,Ze hebben, denk ik, last van verkoudheid”, zei de coach met een knipoog. En dan weer met een serieuze blik: ,,Nee, wat moet ik er mee? Het is triest. Vooropgesteld: het is begrijpelijk dat mensen teleurgesteld zijn. Maar dat zijn wij ook. Hopelijk komen we er snel met z’n allen bovenop.”

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)