In een derby worden vaak de messen geslepen. Quick Boys speelde FC Rijnvogels (3-0) tureluurs en herstelde de verhoudingen binnen Katwijk. Toch gaf coach Jan Zoutman aan het beste met de gemeentegenoot voor te hebben, en eigenlijk de gehele regio.

,,Iedereen gunt hier Rijnvogels de periodetitel”, vertelde Zoutman. ,,Ik hoop dat wij promoveren, en zij ook. Net als Noordwijk en Ter Leede overigens. Hoe meer ploegen uit de Bollenstreek in de Topklasse komen hoe beter, en ook hoe leuker.”

Opvallend was de wijze – met het mes tussen de tanden – waarop Quick Boys aan de aftrap verscheen. ,,Het aspect van de derby, en het feit dat drie punten boven ons stonden, maakte ons heel gretig”, vertelde Zoutman. ,,Zij hebben veel oud-spelers van Quick Boys, die zich wilden bewijzen. Dat wisten we. Op het moment dat wij dezelfde passie en inzet als Rijnvogels tonen, geef je de kans om het kwaliteitsverschil eruit te laten komen. Dat is goed gelukt.”

Compenseren
Hein van Heek was over de inzet juist minder te spreken. ,,Je weet dat zij meer kwaliteit hebben. Wij moeten dat compenseren met keihard werken. Dat hebben we niet gedaan. In de rust had ik er wel zeven of acht kunnen wisselen.”

,,In het laatste kwartier hebben we nog aanvallend gewisseld met Thomas Dijk voor Sonny Ten Hoope en gingen we 1 op 1 spelen, ook omdat de ploeg dat aangaf. Maar op die kans van Niels van Veen na, hebben we weinig kunnen creëren.”

Drie minuten voor tijd viel nog de 3-0, via Thom de Vries, en moest Peter Messemaker voor de derde keer vissen. De doelman was in de minuten daarvoor toegezongen door de fanatieke aanhang van Quick Boys achter het doel. ,,Peter heeft een Quick Boys-hart”, werd een aantal keer ingezet.

Eenmaal gedoucht en nog steeds met een gezicht op onweer liep de goalie na afloop richting de kantine. ,,Was het de druk? Was het angst? Ik weet het niet”, mijmerde Messemaker.

Foto: Piet van Kampen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)