Hoewel er voorafgaand aan het duel tussen Haaglandia en Quick Boys geen minuut stilte in acht werd genomen, zoals op andere velden wel gebeurde, waren de gruwelijke gebeurtenissen van vrijdagavond in Parijs ook rond dit duel het onderwerp van gesprek. In de met 2-1 gewonnen wedstrijd, waarin Yordi Teijsse beide blauwwitte treffers voor zijn rekening nam, was ‘Parijs’ voor even uit de gedachten gebannen door de topscorer van de Hoofdklasse B. ,,Natuurlijk wordt er over gepraat. Ook in de groep. Maar als je moet voetballen gaat de knop toch even om. Dan moet je je daar op concentreren.”

Daarmee verwoordde Teijsse waarschijnlijk het gevoel van al die sporters die op deze, in velerlei opzichten, sombere zaterdagmiddag in actie kwamen. Want ondanks dit alles gaat, hoe cru het ook klinkt, ook het (voetbal)leven door. Van invloed op het duel zal ‘Parijs’ dan ook niet geweest zijn. Thuisploeg Haaglandia oogde fris en fruitig en toonde weinig ontzag voor de titelpretendent. Quick Boys mocht dan wel iets verzorgder spelen, op basis van inzet hield de promovendus de kampioenskandidaat heel lang bij.

Dat alles in een wedstrijd waarin Quick Boys door Teijsse na een klein halfuur op voorsprong was gekomen. Om voor de thee ook nog eens tweemaal het houtwerk te treffen. ,,Daarnaast hebben we nog een paar fraaie mogelijkheden om naar 2-0 of 3-0 uit te lopen gekregen. Die laten we liggen en dan wordt het zomaar 1-1. Onnodig, omdat we eigenlijk niets weggeven. Maar toch gebeurt dat en dat is slordig”, vatte Jan Zoutman de eerste 45 minuten samen. De gelijkmaker van Haaglandia, Boukhari versloeg Martijn de Zwart met een knap lobje, zorgde ervoor dat het na de thee nog alle kanten op kon. Met andere woorden: Quick Boys was nog lang niet zeker van opnieuw een driepunter.

Te gehaast
Haaglandia verstopte zich bepaald niet na de rust en Quick Boys kon het peil van een week eerder tegen dorpsgenoot FC Rijnvogels bij lange na niet benaderen en had het geluk dat dit keer de thuisploeg via Kamal Amheye het aluminium raakte. ,,We speelden te verkrampt om Haaglandia op de knieën te krijgen. Kozen te vaak voor de moeilijkste oplossing en hadden onze handen vol aan hun aanvallers”, draaide Zoutman de film nog een keer terug. ,,Zelfs toen Haaglandia na tweemaal geel met tien man kwam te staan leek het niet te gaan lukken. Het was in die fase allemaal te gehaast van onze kant.”

Serie doortrekken
Het wegzenden van verdediger John Bos met nog een halfuur op de klok, leek Haaglandia deze middag dan ook niet te deren. Op het moment dat de blessuretijd al was ingegaan kwam het toch nog goed voor Quick Boys. Jerghinio Sahadewsing bracht Teijsse in stelling, waarna de spits er in slaagde om goalie Verstraten voor de tweede maal het nakijken te geven.

,,Dat betekende een narrow escape voor ons”, wist Zoutman. ,,Het gelijkspel kwam steeds meer in zicht en als dat ook een feit was geworden hadden we dat overigens helemaal aan ons zelf te danken gehad gezien de eerdere mogelijkheden. Haaglandia beschikt over een goede ploeg met een positieve spelopvatting. Hardheid en snelheid koppelen zij aan goed voetbal. Daar hadden we het vandaag knap moeilijk mee. Gelukkig is het goed afgelopen. Na vijf overwinningen op rij doen we nu weer helemaal mee. Het is nu zaak om deze mooie serie door te trekken.”

Mediapartner was aanwezig in Rijswijk en sprak met Quick Boys-trainer Jan Zoutman

Gebruik je de app? Klik dan hier.

Haaglandia – Quick Boys 1-2 (1-1). 25. Teijsse 0-1, 36. Boukhari 1-1, 90+2. Teijsse 1-2

Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, Van der Plas, Ravensbergen, Hoek (73.Van Steen), A Cohen, Sahadewsing, Steemers (46. Van der Plas), Teijsse, El Ousrouti (81. Aafjes).

Tekst: Leo Schrama


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Bewerken
Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)