Hoewel de prestaties minder zijn, ziet Jan Zoutman geen reden om de deur op Nieuw Zuid achter zich dicht te trekken. Sterker nog, hij zou de komende jaren graag trainer van Quick Boys blijven. ,,Oh, jawel. Het is natuurlijk een prachtige club. Ik geloof in deze club, ik geloof in de spelersgroep. Wat mij betreft is dat zeker zo.”

Zoutman vertelt dat hij (nog) niet met Quick Boys over contractverlenging heeft gesproken en benadrukt dat hij dat momenteel ‘niet relevant’ vindt. ,,Het gaat nu om de korte termijn. Waar en wanneer we om tafel gaan, zien we wel. Dat is meer voor het bestuur en de technisch manager om daarover iets te zeggen. Als trainer ben je vaak de partij die gevraagd wordt.”

‘Weg van de onderste plekken’
Ondanks dat Quick Boys pas op de plaats heeft moeten maken en een moeizaam seizoen doormaakt, zijn de doelstellingen van Zoutman onveranderd. ,,Mijn ambitie is niet zo moeilijk. Toen ik hier kwam, wilde ik Quick Boys terugbrengen naar het hoogste amateurniveau, de Tweede Divisie. Dat is nog steeds zo. Alleen dit seizoen hoeven we daar even niet aan te denken. We moeten zorgen dat Quick Boys zo snel mogelijk in de middenmoot komt, weg van de onderste plekken, en dat we een basis leggen om op verder te gaan.”

,,Dat moet houvast geven voor de volgende wedstrijden. Als we zo doorgaan, kan het niet anders dan dat we ook weer gaan winnen.”

Zoutman probeert Quick Boys in moeilijke tijden bij de hand nemen, al loopt hij niet weg voor kritiek. ,,Als trainer voorop lopen als het goed gaat is niet zo moeilijk. Maar je moet ook vooraan lopen als het niet goed gaat. Dat hebben we geprobeerd door iedereen een spiegel voor te houden. Dan moet je altijd beginnen bij jezelf, en daarna de rest van de staf en de spelersgroep. Dat is best hard tegen hard gegaan. Alles wat niet goed zit, alles wat negatief werkt, moet dan naar boven komen. Wat dat precies is, houden we binnenskamers. Maar het is op het scherpst van de snede gebeurt, anders heb je er niks aan. Dingen moeten scherp benoemd worden.”

‘Houvast geven’
Zoutman was daarom blij met het optreden tegen Scheveningen. Niet qua resultaat (2-3), maar vooral vanwege de arbeidsethos. Die was een week eerder tegen Rijnsburgse Boys nog ver te zoeken. ,,Het is belangrijk dat je bij tegenslag, en die hebben we zat gehad dit seizoen, in ieder geval nooit opgeeft. Die jongens hebben tegen Scheveningen laten zien dat te kunnen en te willen. Qua houding viel ze niets te verwijten. Dat we met lege handen staan is zuur, maar de winst is de vechtlust die we hebben getoond, dat we weer een team zijn én niets onder deden voor een team dat stevig in de top vijf staat. Dat moet houvast geven voor de volgende wedstrijden. Als we zo doorgaan, kan het niet anders dan dat we ook weer gaan winnen.”

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC