,,Het is een luxe dat we twee Derde Divisie-waardige keepers hebben. Dat is absoluut zo”, stelt Jan Zoutman, trainer van Quick Boys. Toch heeft hij er één teleur moeten stellen. En niet de minste. Martijn de Zwart, het kind van de club dat jarenlang het doel verdedigde.

De keuze van Zoutman is uiteindelijk op nieuwkomer Jesper Hoogendoorn gevallen. Volgens de trainer was een zwaarwegend argument ‘de stijl’ van de keepers.

Organiseren
,,Martijn is een iets andere keeper, kiest wat meer voor de lijn, en bespeelt een kleiner gebied dan Jesper”, vertelt Zoutman. ,,Hij is wel heel goed in de organisatie neerzetten. Jesper is een iets andere keeper. Speelt iets verder van de goal, maar moet wel stappen maken in het organiseren, zowel van zijn eigen kwaliteiten als die van de spelers om hem heen.”

,,Bij keepen heb je een verantwoordelijke taak en moet je vertrouwen hebben.”

Dat er rek in de prestatie van beide keepers zit, vindt Zoutman niet meer dan logisch. ,,Er zit bij beiden genoeg verbetering in, anders hadden ze niet bij Quick Boys gespeeld. Daarmee gaan we aan de gang. Maar over het algemeen vind ik dat we twee prima keepers hebben, die elkaar weinig ontlopen. Dat is een weelde.”

Evaluatie
Hoogendoorn, die zaterdag tegen Jong FC Twente (2-0) zijn eerste clean sheet van het seizoen kon overleggen, krijgt voorlopig de voorkeur. ,,Je gaat niet een keeper voor één of twee wedstrijden neerzetten, vind ik”, aldus Zoutman. ,,Bij keepen heb je een verantwoordelijke taak en moet je vertrouwen hebben. Maar net als bij veldspelers zullen we regelmatig tussentijds evalueren.”

Lees ook: Winnend en onwennig Quick Boys nog volop in de steigers 

Archieffoto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom