Bij wat in een nog niet zo lang verleden als topaffiche bekend stond, lagen de kaarten zaterdagmiddag op Middelmors heel anders. Het tobbende Rijnsburgse Boys verslikte zich voor de pauze tweemaal in het gerecht, om na de pauze tegen de zuinig spelend titelkandidaat IJsselmeervogels nog wel de aansluitingstreffer te produceren. Een geel-zwart slotoffensief baatte echter niet. Op de counter sloeg de ploeg van Ted Verdonkschot op de valreep genadeloos toe.

Door de 1-3 nederlaag was de zesde geel-zwarte verliespartij in zeven duels een feit. Tussen deze nederlagen door, werd alleen hekkensluiter Barendrecht nipt aan de zegekar gebonden. Kommer en kwel derhalve op Middelmors, waar doelman Richard van Nieuwkoop ruiterlijk bekende moedeloos te worden van datgene wat zich wekelijks voor zijn ogen afspeelt.

,,Eigenlijk zijn wij in geen enkele wedstrijd de mindere. Integendeel, maar door knullige verdedigende fouten geven we de goals wel erg gemakkelijk weg. Dat was zaterdagmiddag niet anders. Als die doelpunten vallen uit uitgespeelde aanvallen, kun je er nog enigszins vrede mee hebben. Dit is keer op keer een herhaling van zetten. Het lijkt momenteel wel of alles dat de tegenstander raakt in goud verandert.”

,,Natuurlijk is de doelstelling om bij de eerste vijf te eindigen al heel lang uit beeld.”

Daarbij hadden de bezoekers na bijna twintig minuten de toon al gezet. Geharrewar in de geel-zwarte defensie werd door Robert Olijfveld onmiddellijk afgestraft. Vervolgens kregen beide ploegen over en weer kansen zonder daarbij -voorlopig- tot scoren te komen.

Efficient
Daar waar een kopbal van Rijnsburgse Boys-middenvelder Jeroen Spruijt door Shanon Carmelia ternauwernood van de doellijn kon worden gehaald, sprong de 0-2 op het scorebord toen Danny van den Meiracker zomaar voor zijn tegenstander mocht komen. ,,Dat is ook het verhaal van ons na de winterstop”, aldus van Nieuwkoop. ,,Wij scoren veel te moeilijk, terwijl het bij ons achterin gewoon niet loopt. Zij drie kansen en twee goals, terwijl wij de kansen niet benutten en opnieuw lang op de nul blijven steken.”

Na de doelwisseling liet IJsselmeervogels de gastheren het spel nog meer maken, waarbij de ‘rooien’ geduldig afwachtten op de dingen die gingen komen. Hoewel Joël Tillema en Jeffrey Jongeneelen dichtbij de 1-2 waren, duurde het tot de 86ste minuut voordat die stand op het scorebord verscheen.

,,Elke achterstand zorgt voor een nieuw deukje in het zelfvertrouwen.”

Tillema bracht de spanning met zijn goal weer terug op Middelmors, waarna het aandringende Rijnsburgse Boys vervolgens alles op de aanval gooide om in ieder geval een gelijkspel veilig te stellen. Zoals zo vaak viel de beslissing even later aan de overzijde. Al dan niet in buitenspelpositie maakte Mike van de Laar voor Van Nieuwkoop geen fout, waardoor de aanvaller het duel definitief besliste (1-3).

,,Er zat inderdaad een flink buitenspel luchtje aan dat doelpunt. De beelden wil ik daarom nog wel even terugzien. Dat neemt niet weg dat we natuurlijk veel eerder terug hadden moeten komen in de wedstrijd. Zoals zo vaak liepen we ook dit keer al vroeg achter de feiten aan. Elke achterstand zorgt voor een nieuw deukje in het zelfvertrouwen. Echt, we willen niets liever dan winnen, maar op deze manier gaat het nooit lukken natuurlijk”, vertelt een treurende Van Nieuwkoop.

Scheveningen
Rijnsburgse Boys gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij Scheveningen. De inzet daarbij is een plek direct boven de rode streep. Mocht de ploeg van Wilfred van Leeuwen opnieuw verliezen dan is die positie ook daadwerkelijk voor de Rijnsburgse formatie. Toch houdt Van Nieuwkoop de moed erin. ,,Natuurlijk is de doelstelling om bij de eerste vijf te eindigen al heel lang uit beeld, we willen toch nog graag een aantal wedstrijden winnen. Zo staan we er ook in. Laten we daar aanstaande zaterdag op Houtrust dan maar een begin mee maken.”

Foto: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Quick Boys laat SJC nog enigszins heel’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels