Paul van der Zwaan bekeek afgelopen zaterdag vv Katwijk – Rijnsburgse Boys als analist voor Voetbal in de Bollenstreek. De trainer van het Haagse Quick zag hoe Katwijk in de tweede helft een maatje te groot was voor Rijnsburgse Boys. Door het gebrek aan spanning kreeg de wedstrijd wat hem betreft een zes plus.

Van der Zwaan is naast trainer ook analist voor IJsselmeervogels. De oefenmeester stond in zijn carrière ook voor de groep bij onder andere VVSB en Ter Leede. In de streekderby viel het hem op dat Rijnsburgse Boys veel te vaak door de as voetbalde, terwijl Katwijk daar juist een in zijn ogen zeer solide blok heeft staan met Bennie van Noord, Raoul Esseboom en Kay Blokland.

Katwijk

Ricardo Kieboom, 6
,,Dat lijkt misschien een laag cijfer, maar hij heeft gewoon amper wat te doen gehad. Een zeven vind ik te hoog. Een 6.3 eventueel?

Omar Hamdi, 6
,,Vond ik de eerste helft sterker dan de tweede helft. Hij had het niet eens zo heel makkelijk in de tweede helft tegen de invaller van Rijnsburgse Boys, Jason Halman.”

Raoul Esseboom, 7
,,Die vond ik dominant spelen. Een goede uitstraling. Sterk in de lucht, doorschuivend, met de corners mee. Een zeven heeft hij wel verdiend.

Bennie van Noord, 6
,,Gewoon degelijk. Niet echt opvallend in balbezit. Wat ik al zei, degelijk.”

Kay Blokland, 6
,,Viel niet echt op, dus dan doe je het natuurlijk ook niet slecht hè. Katwijk gaf wel wat ruimte weg aan de buitenkanten in de eerste helft. Maar daar is in de tweede helft geen sprake meer van geweest.”

Paul de Lange, 7.5 en Robbert Susan 7,
,,Ik vond Paul de Lange misschien niet opvallend. Maar dat is voor een elftal zo gigantisch belangrijk. Dat geldt voor Susan precies hetzelfde. Die maken meters. Zijn niet beroerd om verdedigend werk op te knappen. Sluiten bij op het moment dat het kan. Ze helpen de verdediging goed met die drie centrale en dan één van hun bijkomend. De Lange een 7.5 en Susan een 7.”

Mark de Loor, 6
,,De Loor is ook weer degelijk. Dat klinkt dan alsof het minder zou zijn. Maar zeker op die aanvallende middenveldpositie is dat gewoon heel goed.”

Damiano Schet, 6
,,Ook een zes. Iets minder dreigend dan dat ik van hem verwacht had. Hij heeft een hoop snelheid. In de eerste helft vond ik hem vrij onzichtbaar.”

Stefan Plat, 7.5
,,Op die linkerkant heeft hij de hele zijkant wel bestreken. Alleen op basis van de 4-0, wat een wonderschone goal was, verdiend hij een zeven. Misschien wel een zeven en een half. Doe dat maar.”

Marciano Mengerink 6.5
,,Gevaarlijk, dreigend, maar niet echt dominant. Zowel Schet als Mengrink vond ik één-op-één beter dan het centrale duo van Rijnsburgse Boys.”

Invaller: Steven Sanchez Angulo 6.5
,,Viel goed in. Dreigend. Hij heeft zich na z’n komst van RKAVV heel snel en goed aangepast bij Katwijk. Als Katwijk wisselt, worden ze er ook niet minder op.

Mike van den Ban en Kilian Berkhout speelden te kort om voor een cijfer in aanmerking te komen.

Rijnsburgse Boys

Richard van Nieuwkoop, 5.5
,,Hij kon weinig doen aan de tegengoals. Hij lette zelfs nog een keer goed op toen hij een verkeerde terugspeelbal kreeg van Masies Artien. Had wel in de eerste helft drie uittrappen die direct bij Kieboom terechtkwamen.”

Roderick Gielisse, 5
,,Heeft logischerwijs in de tweede helft niks meer kunnen laten zien. Deed in de eerste helft ook te weinig met de ruimte die hij had om op te komen.”

Masies Artien en Hidde Prijs, 5
Kwamen in de één-op-één duels tekort tegen Mengerink en Schet. En allemaal wat statisch. Artien wordt nog gered door Van Nieuwkoop bij die verkeerde terugspeelbal.”

Jordy Strooker, 5
,,Had ik meer van verwacht. Is opzich een prima voetballer en kreeg ook aan de linkerkant best wat mogelijkheden wat met de bal te doen in de eerste helft.”

Carlos Opoku, 6
,,Ik vond het nog best een aardige oplossing dat Opoku op het middenveld ging spelen als vervanger van de geblesseerde Wesley Goeman. Je moet ze niet als voetballers met elkaar vergelijken.”

Cagri Kodalak, 6.5
,,Die viel me wel op in positieve zin. Hij brengt wel wat voetbal met zich mee op die verdedigende middenveldpositie. Eén van de betere aan de kant van Rijnsburgse Boys in mijn ogen.”

Joel Tillema, 5
,,Eigenlijk niet of amper gezien. Kwam vooral in de tweede helft niet in het spelbeeld voor. In de eerste helft nog wel een kans gekregen net als Jeffrey Jongeneelen.”

Jeffrey Jongeneelen, 5
,,Had zich vast meer voorgesteld van z’n terugkeer op De Krom. Rijnsburgse Boys zocht te vaak de as in de eerste helft en daar deed Jeffrey ook aan mee. Had in de eerste helft een drie-tegen-één situatie veel beter moeten uitspelen. Een speler met zijn kwaliteit moet meer kunnen brengen.”

Maikey Parami, 5
,,Net als Jongeneelen trok hij veel te veel naar binnen. Daar liepen ze gewoon in de fuik van het trio achterin.”

Giovialli Serbony, 5
,,Onzichtbaar. Helemaal onschadelijk gemaakt door de centrale verdediger van Katwijk. Werkt hard, maar schoot daar weinig mee op. Heeft ook voor zichzelf niks kunnen creëeren.

Donny van Oijen, Jayson Halman en Niek Ossevoort speelden te kort om voor een cijfer in aanmerking te komen.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude