Een op het oog zware blessure van Philip Mossel heeft het thuisduel tussen Van Nispen (zon.) en SJZ ontsierd. Na aan charge van de goalie van de bezoekers moest Mossel lang worden behandeld en werd hij uit voorzorg met de ambulance meegenomen. Uit de daaropvolgende strafschop maakte Van Nispen overigens de 1-1. Wat er precies met Mossel aan de hand is, is nog niet bekend. Bij de botsing kreeg de Zilkse speler in ieder geval een klap in z’n gezicht en een knie in z’n borst.

De bezoekers eindigden het duel met negen man nadat ook spits Mark Griffioen met twee gele kaarten kon vertrekken. Van Nispen (zon.) kwam daarvoor al op 2-2, maar kon het overtal in het veld niet verder uitdrukken op het scorebord.

Ook bij DSOV – Hillegom haalde niet iedereen ongeschonden het einde. In Vijfhuizen begon de tweede helft later omdat de assistent-scheidsrechter per direct naar het ziekenhuis moest. De Hillegommers speelden in een doelpuntrijkduel uiteindelijk met 5-5 gelijk. Vier goals van DSOV vielen in twaalf minuten tijd.

Veel afwezigen
Aan de kant van de Hillegommers was Jeroen Dedel de grote man. Hij scoorde drie maal. Overigens misten de Hillegommers vijf ‘potentiële’ basisspelers. Doelman Donovan Partosoebotro, Danny van den Berg, Frank de Groot, Mitchell van der Paard en Aidan Ryan waren niet beschikbaar.

DSOV – Hillegom 5-5 (4-3)
Goals: Dedel (3), Van Veen, Van Gurp

Van Nispen (zon.) – SJZ 2-2 (0-1)
Goals: n.n.b.

Archieffoto: Theo van Gijlswijk