VVSB en Katwijk staan dinsdagavond in de tweede ronde van de KNVB-beker tegenover elkaar voor een plek in de achtste finale. Voor beide ploegen een goede kans om een ronde verder te komen, zo is de consensus. VIDB beschouwt voor met Katwijk-rechtsback Omar Hamdi en VVSB-verdediger Jordy Zwart.

 ,,Op basis van de recente resultaten in de competitie, zijn wij misschien iets beter in vorm”, stelt Zwart. VVSB staat vijfde met achttien punten. Katwijk elfde met dertien punten. De Katwijkers hebben in de Tweede Divisie een abonnement op gelijke spelen en verloren hun laatste duel zelfs van Jong FC Twente. De oranjehemden hebben grote moeite om het net te vinden. ,,Wij hebben een zaterdag vrij gehad, om even de druk van de ketel te halen”, aldus Hamdi. ,,Er is geen sprake van paniek. Het spel is goed. Alleen als je niet scoort, win je nooit een wedstrijd. Zo simpel is het wel.”

Hamdi werd groot bij VVSB en verhuisde een aantal seizoenen geleden naar De Krom. Toch is hij zijn oude ploeg niet uit het oog verloren. ,,Ik ben dit jaar al gaan kijken. Ik volg de club nog op de voet. Het team is ook amper veranderd sinds ik weg ben. De kracht van VVSB is het collectief. Dat is tevens ook een kwaliteit. En daarbij voetballen ze ook gewoon goed. Wilfred van Leeuwen heeft dat er langzaam ingeslepen. Verdedigend staan ze goed compact en met Giovialli Serbony hebben ze bovendien een spits die veel scoort”, somt hij de sterke punten van de tegenstander op.

Daar schort het bij Katwijk aan. Kansen worden er genoeg gecreëerd. Het afmaken is wel een probleem. ,,Als we voetballen zoals de laatste weken en nu wel de kansen afmaken, heb ik er alle vertrouwen in”, stelt Hamdi. ,,Wij zullen gewoon ons eigen spel spelen. Dat doen we altijd en dat zal VVSB ook doen.”

Tim de Rijk
De Noordwijkerhouters maken een goede seizoensstart door. Dat vindt ook Zwart, alleen bij VVSB hebben ze een ander probleem. ,,Wij geven juist weinig weg, maar het lijkt wel of dat onze tegenstanders wel bij iedere kans het net vinden. Dat is frustrerend.”

Bij VVSB is veel hetzelfde gebleven, behalve dan dat Bas Ruigrok zijn basisplaats is verloren ten faveure van de goed spelende middenvelder Tim de Rijk. Het heeft de formatie uit Noordwijkerhout iets anders doen voetballen, zegt Zwart. ,,Vladimir Jozic speelt nu voor de verdediging terwijl Tim meer de loper is. Dat zorgt er voor dat Vladimir vanaf die positie het spel kan verdelen. Dat ligt hem beter.”

,,Van druk is geen sprake eigenlijk. We weten wat het teweeg kan brengen.”

De centrumverdediger verwacht een fraaie ambiance met zo’n 4000 mensen en een echte bekerpot. ,,Het zal een open wedstrijd worden met twee ploegen die aan elkaar zijn gewaagd. Wij spelen thuis op een volle Boekhorst. Dat geeft ons misschien een licht voordeel.”

Dat VVSB vorig jaar de halve finale haalde, telt nu allemaal niet meer. Toch neemt de ploeg dat wel mee, denkt Zwart. ,,Van druk is geen sprake eigenlijk. We weten wat het teweeg kan brengen. Dat geeft ons een boost. Het zou mooi zijn als we dat nu weer kunnen halen. Ik heb nog nooit voor zoveel mensen gespeeld. Maar dat ben je denk ik snel vergeten als je vijf minuten op het veld staat.”

Fit
Katwijk kan weer beschikken over Steven Sanchez Angulo. De creatieveling is weer fit na een knieblessure en geeft de gehavende selectie van Dick Schreuder weer wat breedte. Hamdi: ,,Die kunnen we goed gebruiken. Steven is een speler met specifieke kwaliteiten waar we er niet veel van hebben. Zowel in de aanval als op het middenveld kun je hem neerzetten.”

hamdi Hamdi: ,,Het spel is goed. Alleen als je niet scoort, win je nooit een wedstrijd.”

Ook verdediger Stefan Stam lijkt het duel te halen. De routinier viel tegen AFC uit met een kuitblessure. Het bleek gelukkig niet meer dan een verkramping. ,,Dat zullen we vanavond na de training weten. Maar het lijkt er goed uit te zien.”

Bij VVSB is iedereen fit. ,,De trainer moet keuzes maken. Ik denk alleen dat Ruben Valk keept in plaats van Ronald van der Meer. Dat is eigenlijk altijd zo in de beker. Verder denk ik dat je de verwachte namen zult zien.”

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)