Lang hoefde Jaap Zwetsloot niet na te denken toen de clubleiding van FC Lisse op hem afstapte om te vragen of hij zijn contract wilde verlengen. De aanvaller, die afgelopen zomer de transfer maakte van RKVV Teylingen naar Ter Specke, ging met het technisch management zitten en kwam al gauw tot de conclusie dat verlengen bij de derdedivisionist de beste optie was. Dat de club zo vroeg in het seizoen naar de Sassenheimer toe kwam, zag hij als compliment. 

Daarmee is Zwetsloot de vierde speler die voor het komende seizoen vastligt. Eerder gingen Tom Noordhoff en Kubilay Köylü hem al voor, Erik Cummins tekende vorig jaar een tweejarig contract. ,,Nadat Kubilay had getekend, vroeg de Technische Commissie of ik ook snel met ze wilde zitten. Dat is natuurlijk een mooi compliment.”

Voetbal als hobby
Dat hij na een paar maanden alweer mocht bijtekenen, was niet het scenario wat de oud-speler van tweedeklasser Teylingen voorafgaand aan het seizoen had verwacht.

,,Ik voetbal voor mijn hobby, dus ik was er vrij snel uit. Ik heb ook niet het onderste uit de kan gehaald. Ik heb het goed naar m’n zin en dat is het belangrijkste.”

,,Ik wist voordat ik kwam, dat ik tijd nodig had om te wennen aan het niveau en aan het tempo. In het begin had ik ook echt wel moeite met aanhaken, maar ik kreeg steun van mijn teamgenoten. Vanaf de eerste competitiewedstrijd heb ik eigenlijk alles gespeeld, dus uiteindelijk is alles prima verlopen.”

De aanvaller speelde zichzelf in de basis en dus wist de clubleiding genoeg: het contract van Zwetsloot moest verlengd worden. Een korte onderhandelingsperiode volgde. ,,Ik voetbal voor mijn hobby, dus ik was er vrij snel uit. Ik heb ook niet het onderste uit de kan gehaald. Ik heb het goed naar m’n zin en dat is het belangrijkste.”

Wel kreeg de voorhoedespeler met een paar kleine tegenslagen te maken. Eerst raakte hij geblesseerd en daarna kreeg hij te horen dat teamgenoot Lars Rauws besloot om de club aan het einde van het seizoen te verlaten. ,,Dat vind ik echt heel jammer. Hij was één van de eerste spelers die mij hier op de club opving. Toen bekend werd gemaakt dat ik naar Lisse kwam, nam hij ook contact met mij op. Wel zei hij tegen mij, toen hij bekend maakte dat hij weg zou gaan, dat ik moest blijven.”

Gesprekken
De Sassenheimer ziet niet alleen Rauws weggaan. Ook trainer Robbert de Ruiter vertrekt na vijf seizoenen op Ter Specke. ,,Ik werk pas sinds kort met hem, dus ik ben niet de persoon die daar over moet oordelen. In principe is een trainer die je opstelt altijd een goede trainer”, vervolgt hij met een knipoog. ,,Hij is nu bezig aan zijn vijfde seizoen, dus misschien is het voor een aantal jongens beter.”

,,Dit jaar is voor mij een leerjaar en ik ben al blij dat ik snel heb weten aan te haken.”

De oud-speler van Teylingen hoopt dat binnenkort meer teamgenoten hun handtekening zetten onder een nieuw contract bij FC Lisse en daar heeft hij ook veel vertrouwen in. ,,Als er één over de dam is… Nee zonder dollen. Ik ga er vanuit dat zeker de nieuwe jongens blijven, maar zeker weten doe je nooit. Er zijn wel gesprekken gaande, dus ik denk dat het wel goed gaat komen.”

Trainingsbeest
Overigens blijven de doelen voor de nieuwkomer hetzelfde. De aanvaller ziet zichzelf nog niet als een vaste waarde, maar wil daar wel naartoe groeien. ,,Het eerste doel is om zometeen weer in de basis te komen na m’n blessure en verder wil ik minuten maken en belangrijk zijn voor het team met assists en doelpunten. Dit jaar is voor mij een leerjaar en ik ben al blij dat ik snel heb weten aan te haken. Ik was bijvoorbeeld nooit een trainingsbeest. Bij Teylingen trainde ik weleens één keer in de week, als ik wat last had. Nu train ik drie keer per week.”

,,Ik heb het nog onwijs naar m’n zin bij deze club. De mensen op de club zijn goed voor me en doen bij wijze van spreken alsof ze mij al jaren kennen. Lisse is een dorpsclub en dat past bij mij. Eigenlijk een beetje Teylingen in het groot.”

Foto: Hubert Habers

Lees ook: ‘Robbert de Ruiter vertrekt aan het einde van het seizoen bij FC Lisse’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)