Balbezit is iets in Nederland wat heilig is. Wat je er mee doet des te belangrijker. Dat ondervond Kagia zaterdagmiddag tegen Koudekerk (0-1). De Lisserbroekers hadden heel veel de bal, maar misten de creativiteit om gevaarlijk te worden. De ploeg van Anton Wijsman was negentig minuten lang aan het breien, maar wist uiteindelijk geen goal te maken.

,,We waren vandaag te laks, te onrustig en hadden niet de wil om te winnen”, zei gelegenheidsaanvoerder Stefan Tibboel na afloop. ,,We gaven van achteruit te veel ballen breed en als die dan naar voren gingen, dan hadden we geen idee wat we ermee moesten doen. We misten veel spelers en hadden veel geblesseerden. Daardoor staat er bijna elke week een ander team.”

Slap
,,Dat mag niets uitmaken als iedereen er zich 100 procent voor inzet”, vervolgt Tibboel. ,,De tegenstander komt er één keer door en drie keer lukt het ons niet om de tegenstander af te stoppen en dan valt die binnen. Ik heb hier geen woorden voor. Het is elke week hetzelfde. We beginnen weer slap aan de wedstrijd en dat moet snel veranderen.”

Kagia kreeg vanaf minuut één de bal van Koudekerk. Ondanks het vele balbezit wist de ploeg van Wijsman niet tot echte uitgespeelde kansen te komen. Na 26 minuten spelen kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. De laatste man van Koudekerk, Ruben van den Berg, kon niet van de bal worden gezet en kreeg in de kluts de bal bij Jorin Roosenbrand. De aanvaller bleef koelbloedig en schoot raak: 0-1.

,,Als je de spelerslijst van vandaag zag, dan waren er twaalf niet bij vanwege allerlei soorten blessures.”

In de tweede helft probeerde de thuisploeg het tij te keren, maar wederom was het zwak aan de bal en lag het tempo te laag. Na een uur spelen kregen de oranjehemden de grootste kans. Uit een vrije trap kon Dirk-Jan Ligtenberg vrij inkoppen, maar zijn inzet ging naast. De Lisserbroekers probeerden het nog wel, maar konden de stand niet veranderen en bleef het dus 0-1.

,,We brachten te weinig creativiteit vandaag en degene die het zouden moeten brengen, lieten het afweten”, voegde Wijsman na afloop toe. ,,Ik vond dat de échte wil om een punt er uit te slepen vandaag ontbreken. Dat heb ik ze net ook verteld na de wedstrijd.”

Hard gelag
,,We hadden nog drie weken door kunnen voetballen en dan hadden we misschien nog een anderhalf kansje gecreëerd. Als je de spelerslijst van vandaag zag, dan waren er twaalf niet bij vanwege allerlei soorten blessures. Daar kunnen de jongens op het veld niets aan doen, maar dat is wel een hard gelag. Dit heb ik als trainer nog nooit meegemaakt.”

De coach van de Lisserbroekers lijkt ten einde raad. ,,We hebben het tweede deze week op donderdag laten voetballen, omdat we anders geen eens twee elftallen konden opstellen. Dat is gewoon heel triest voor de vereniging en voor iedereen die er hard aan werkt. Je wilt niet weten wat voor kopzorgen ik hier aan heb en dat is nu op zaterdagavond nog erger. Dat is hard, maar we moeten nu verder.”

,,We zijn nu vier wedstrijden onderweg, maar ik ben hier langzamerhand wel klaar mee.”

Ook een toespraak in de rust van Wijsman kon het tij niet keren. De oefenmeester gaf aan dat de balcirculatie veel sneller moest, maar dat kwam niet aan. ,,Ik kan wel op m’n kop gaan staan, maar als de jongens het niet oppakken, dan houdt het op. Ik heb ze in de rust wel even zien opschrikken toen ik wat zei. We zijn nu vier wedstrijden onderweg, maar ik ben hier langzamerhand wel klaar mee.”

,,We probeerden eerst vanuit ons systeem tot kansen te komen. Als je het tijdens de wedstrijd moet omgooien, dan word dat wat lastig. Ik heb in de rust wel overwogen om wat te veranderen. Het stond nog 0-1 toen en ik had het gevoel dat we met iets meer inzet het nog wel konden omdraaien. Op een gegeven moment hebben we wel risico genomen door een extra aanvaller erbij te gooien, maar ook dat hielp niet.”

Kagia – Koudekerk 0-1 (0-1) 25. Roosenbrand 0-1

Kagia: Van Paridon, Tibboel, Hogewoning, Lobbezoo, Hoejenbos (71. Van Beelen), Van der Veek, Warmerdam, Imanse (66. Robelus), Van der Voort (85. Driessen), Ligtenberg, Van der Schinkel.