"banner

Ook op bezoek bij Concordia Delft liet Hillegom zien niet voor niets koploper te zijn in de Tweede Klasse C. Na een 2-2 ruststand kwam de geoliede Hillegoms doelpuntenmachine pas echt op gang. Op de uiteindelijke 2-6 overwinning waarmee de gasten de kleedkamer na afloop opzochten, viel dan ook weinig af te dingen.

,,Typisch Hillegoms”, zo omschreef trainer Ron Bouman de manier waarop zijn ploeg ook dit keer de punten wist te bemachtigen. ,,Het overkomt ons bijna wekelijks dat een wedstrijd verloopt zoals zondag.” De oefenmeester doelde daarmee op zowel de gang van zaken voor als na rust.

,,We komen eerst met 1-0 achter, waarna Jeroen Dedel ons vanaf de stip weer langszij schiet. Vervolgens zorgt Maik van Zanten voor een voorsprong, waarna we op slag van rust toch weer een tegendoelpunt moeten incasseren. Veel tegenstanders denken gelijkwaardig te zijn aan ons, maar naarmate de wedstrijd vordert en de ruimtes groter worden, slaan we toe. Dat gebeurde eerder ook al en dat was nu dat niet anders.”

,,De klus is dus nog lang niet geklaard.”

Daarmee schetste Bouman vooral de gang van zaken na de thee, toen Hillegom op stoom begon te raken. ,,Concordia wilde echt wel voetballen door veel druk vooruit te zetten en daar hebben we goed van geprofiteerd. Al snel kwamen we via Maik op voorsprong, waarna we even vervielen in onze oude fout. De 2-4 van Niels van Veen betekende daarna de definitieve nekslag voor deze tegenstander”, stelde Bouman tevreden vast.

Weelde
Het restant van het duel werd daardoor een formaliteit. Opnieuw Van Zanten, die daarmee een hattrick op zijn naam schreef en een doelpunt van Van Veen bepaalden de eindstand op 2-6. De zoveelste ruime overwinning van de koploper die intussen 46(!) treffers in twaalf duels heeft laten noteren.

,,We scoren inderdaad gemakkelijk, waarbij het een weelde is dat we over minstens vijf spelers beschikken die goed kunnen zijn voor een doelpunt. Dat is één van de krachten van dit team. Met een periodetitel op zak hebben we in ieder geval al iets achter de hand, maar gezien de manier waarop we tot nu toe spelen en ook winnen, willen we meer. Daar lopen we niet voor weg.”

,,Misschien is het wel jammer dat we nu even niet spelen, gezien de ‘doelpuntenlawine’ van de afgelopen weken.”

,,Als we straks nacompetitie zouden moeten spelen, zou dat gezien de eerste seizoenhelft een teleurstelling betekenen. We hebben echter nog wel veertien duels voor de boeg. De klus is dus nog lang niet geklaard. Op de manier waarop we steeds aan een wedstrijd beginnen, valt bovendien nog wel iets te verbeteren. Daar hebben we in de winterstop voldoende tijd voor.”

Doelpuntenlawine
Hillegom, dat zondagmiddag ook haar naaste concurrenten HVV en Oliveo hun wedstrijd zag winnen, zal deze ploegen na de winterstop dus van zich af moeten zien te schudden om de hoofdprijs in de wacht te slepen. ,,De competitie wordt pas eind januari weer hervat. Na de winterstop gaan we voor een trainingskamp richting Valencia, waarna we eerst nog een paar oefenpotjes spelen.”

,,Als eerste komt dan Oliveo bij ons bezoek. Dan weten we meteen waar we echt staan. Misschien is het wel jammer dat we nu even niet spelen, gezien de ‘doelpuntenlawine’ van de afgelopen weken. Zoals het nu gaat heb ik als trainer eigenlijk ook nooit meegemaakt. Aan de andere kant is het ook wel lekker om de accu weer helemaal op te laden. Eén ding is zeker: we zitten straks met Kerst in ieder geval met een goed gevoel bij de kerstboom.”

Foto: Dirk van der Reep

Lees ook: ‘Van Nispen (zat.) gaat moedeloos de winterstop in’

POPULAIRE BERICHTEN