Woorden zijn prachtig, resultaat nog veel meer. Na twee wedstrijden is de zaterdagtak van VVSB nog foutloos in de Derde Klasse A. En dat tegen twee ploegen die van tevoren werden gezien als kandidaten voor minimaal een topvijfklassering; CVC Reeuwijk  (4-3) en Aarlanderveen (3-1). Bovenop de positieve uitslagen valt ook het goede spel op. VVSB (zat.) staat er lekker voor en dat steekt trainer Rob Jonkman ook niet onder stoelen of banken.

Het positieve sneeuwbal-effect is het afgelopen jaar ingezet met het binnenhalen van jongens die de ploeg echt beter maken. Zo keerde Dani van Steijn terug uit Amerika en kwam Victor Schipholt deze zomer over van SJC om weer met z’n vrienden te gaan voetballen in Noordwijkerhout. ,,Ze geven een enorm impuls aan de groep”, is Jonkman duidelijk.

,,Het mooie daarvan is dat spelers daar omheen weer beter gaan voetballen. We zijn als selectie ook enorm breed. Zo’n zeventien, achttien of misschien wel twintig man kan gewoon in dit team voetballen. Dat allemaal maakt dit een goed VVSB zaterdag 1. Waar dit gaat eindigen? Dat weet ik niet. We hebben afgesproken om pas in de winterstop over doelstellingen te gaan praten.”

Hoewel Aarlanderveen zaterdag niet op volle oorlogssterkte was, werd het wel de wil volledig opgelegd door de Noordwijkerhouters. Die kwamen na slechts zes minuten voetbal al op een 1-0-voorsprong. ,,Wat wij nu vooral goed doen is dat we veel meer voetballen vanuit de organisatie. Trainerstaal, hè? Om een voorbeeld te geven; op het moment dat wij aanvallen, houden we voldoende mensen achter de bal. Op het moment dat we de bal verliezen, krijgen we geen kans tegen. De restverdediging staat goed.”

,,En we trainen met een goed plan. Dat zien we terug in de wedstrijden. Uiteindelijk wil je het goede trainen ook koppelen aan resultaat. Dat gaat voorlopig goed. In de Districtsbeker en nu ook in de competitie.” VVSB (zat.) liep in de tweede helft tegen Aarlanderveen uit naar een 3-1 overwinning. Schipholt, Koen Damen en Berhang Sartib maakten de Noordwijkerhoutse goals.

Sinds dit jaar zit Stefan Kraaijvanger (tweede van links) ook op de bank bij VVSB (zat.)

En dus maakte Schipholt ook op het scorebord het verschil voor de paars-gelen. ,,Maar vooral het voetballende deel is een belangrijk aspect bij de nieuwkomers. Zij durven vooruit te voetballen en zijn sterk in de één-tegen-één. Op het moment dat je dat hebt, krijg je ook vaker een overtal. Daardoor gaan andere spelers ook weer lekkerder voetballen. Zowel Victor als Dani zijn ook sterk in het coachende gedeelte. Ze zijn ook bezig met het team, waardoor dit VVSB (zat.) alleen maar beter wordt.”

,,De komende tijd komt Tijs Knapp ons ook nog versterken.”

Daarnaast is er ook in de technische staf extra mankracht bij gekomen. Oud-VVSB-verdediger Stefan Kraaijvanger zit dit seizoen naast Jonkman op de bank bij de derdeklasser. Een absoluut pluspunt, vindt Jonkman. ,,In potentie is hij echt een goede trainer. Als ik links zeg, zegt ‘Steef’ rechts. Dat is alleen maar goed. Eindelijk een beetje tegengas. De wisselwerking is top.”

Dispensatiespeler
Juist al deze ‘nieuwigheden’ zorgden er vorig jaar voor dat Jonkman nog sowieso een jaar bij wilde tekenen in Noordwijkerhout. ,,Ik wist toen al dat Victor erbij zou komen. Met Dani hebben we er ook een jongen bij waarvan je denkt: ‘sodemieters, die kan je er best bij hebben’. Die impuls hadden we nodig. De komende tijd komt Tijs Knapp ons ook nog versterken. Er is dit seizoen een regel gekomen dit seizoen dat jongens die onder de 23 zijn zowel op zaterdag als op zondag uit mogen komen. Als de zondagtak genoeg spelers heeft, zal hij z’n minuten gaan maken bij de zaterdag. Daar worden we ook weer sterker van en de groep gretiger.”

Foto’s: Tino Stulen

Lees ook: Zo’n dag waarop alles past voor SJC 


Sorry, mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks! 


POPULAIRE BERICHTEN