Bescheidenheid siert de mens. Nigel Ogidi Nwankwo werd tot man van de wedstrijd verkozen na de 2-1-thuiszege van Quick Boys op IJsselmeervogels, maar geheel tevreden was hij niet. “Het ging wel goed, maar ik had in de eindpass meer kunnen brengen. Ik kwam drie of vier keer in de positie om te kunnen scoren of een assist te geven, maar dat lukte niet.”

De zege was dan weliswaar zwaarbevochten, maar volgens Ogidi Nwankwo niet minder verdiend. “De eerste helft verliep goed. We hadden mogelijkheden om te scoren, maar twee doelpunten werden afgekeurd vanwege buitenspel. Daarnaast had Ivailo (Staal, red.) nog één of twee kansjes en Dyllandro (Panka, red.) ook.”

Voor de rust bleven goals uit, waarna Quick Boys in de eerste twintig minuten wél zaken deed. “Danny maakte met een mooie kopbal de 1-0 en Youssef de 2-0 na een steekpass van Nick Runderkamp.” Ogidi Nwankwo zei met name ook blij te zijn voor laatstgenoemde. “Hij traint al een tijd lang heel goed, hij verdiende het om nu basisspeler te zijn.”

Met de marge van twee goals voorsprong leek Quick Boys gebakken te zitten, maar toch kon de eindstreep niet zorgeloos worden bereikt. Halverwege de tweede helft, drie minuten na de 2-0, maakte Youssef Blel de aansluitingstreffer. De thuisploeg ontsnapte volgens Ogidi Nwankwo ook aan de gelijkmaker.

“We waren zeker de betere partij, maar na de 2-1 gingen we een beetje terugzakken en hadden zij het balbezit”, vertelt hij. “Er werd ook een goal gemaakt maar die werd afgekeurd. Iedereen vond het een beetje apart, want in onze ogen gebeurde er niets geks. Gelukkig zat het ons eindelijk een keer mee.”

Niet tevreden over eigen eerste seizoenshelft
Met nog één wedstrijd te gaan – volgende week thuis tegen TEC – komt de winterstop in zicht. Hoe kijkt Ogidi Nwankwo terug?

“Niet zo goed”, is zijn antwoord. Die reactie is vooral ingegeven door blessureleed. “Ik raakte de eerste wedstrijd tegen TEC geblesseerd en heb daarna de volgende wedstrijden tegen Rijnsburgse Boys en HHC Hardenberg met pijn doorgespeeld. Daardoor miste ik uiteindelijk de belangrijkste wedstrijd, tegen Katwijk.”

Sinds een aantal weken is Ogidi Nwankwo weer terug in de basis. Daarvoor werd hij – ook op eigen verzoek – rustig gebracht. “Chima Bosman vulde het goed in en ik wilde zelf eerst fit worden. Ik had ook tegen de trainer gezegd dat hij de beste elf moest opstellen. Ik was op dat moment nog niet klaar voor een hele wedstrijd.”

Een vierde seizoen op Nieuw Zuid?
Traditioneel zijn de laatste maanden van het kalenderjaar ook de momenten waarop vaak over contractverlenging wordt gesproken. Desgevraagd laat Ogidi Nwankwo weten dat er rond zijn situatie nog geen duidelijkheid is en hij ‘er nog rustig over wil nadenken’.

Een en ander hangt (mogelijk) ook af van zijn broertje Neville (20), die aan een sterk eerste seizoen bij FC Rijnvogels bezig is. Nigel (24) zou graag met zijn broertje samenspelen, maar nog liever gunt hij hem een stap naar het betaalde voetbal.

“Neville doet het heel goed, ik hoop op een mooie stap voor hem. Het liefst een BVO”, vertelt hij. Als dat uitblijft, dan zou samenspelen tot de mogelijkheden behoren. “De trainer van FC Rijnvogels komt naar ons toe, het zou misschien leuk zijn als hij Neville mee gaat nemen. Er zijn sowieso enkele clubs die ons willen halen.”

De namen van die geïnteresseerde clubs geeft Ogidi Nwankwo liever niet prijs. En van eventuele interesse van Quick Boys in zijn broer ‘weet hij niets’. Dat is vooral een persoonlijke wens, benadrukt de verdediger.

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Noordwijk-selectie viert goal met trainer Zethof: ‘Nooit leuk om je vader verdrietig te zien’

POPULAIRE BERICHTEN