Rijnsburgse Boys heeft zaterdag de topper tegen AFC verloren. De koploper van de Jack’s League speelde zo’n tachtig minuten met een man meer en won uiteindelijk met 0-2 op Sportpark Middelmors. FC Lisse zag Spakenburg in blessuretijd langszij komen.

Bram de Bruin was vorige week nog de gevierde man met een winnende goal bij OFC (2-3), ditmaal zag hij de andere kant van de medaille. Een vermeende overtreding in het eigen strafschopgebied werd in de tiende minuut met rood en een penalty tegen bestraft. De elfmetertrap werd vervolgens gestopt door goalie Wesley Zonneveld, die zeven minuten later alsnog de 0-1 moest incasseren. Cody Klaver was doeltreffend.

In het vervolg van de wedstrijd verweerde Rijnsburgse Boys zich kranig in ondertal en was het aantal keer dreigend voor de gelijkmaker, maar die bleef uit. In de zesde minuut van de blessuretijd besliste invaller Matthijs Jesse het duel.

Marge van twee goals uit handen gegeven
Een goal in blessuretijd deed ook verderop in de streek pijn voor een regioclub. Spakenburg maakte in de 91e minuut de 2-2 via Floris van der Linden. Dat was een domper, maar wel een goal die zich aandiende. FC Lisse leidde na 55 minuten met 2-0 door goals van Jaap Zwetsloot (kopbal) en Max Hudepohl (schot). In het slotkwartier werd de marge van twee goals voorsprong uit handen gegeven

Rijnsburgse Boys – AFC 0-2 (0-1)

FC Lisse – Spakenburg 2-2 (1-0)
Goals: Jaap Zwetsloot, Max Hudepohl

Archieffoto: Rijnsburgse Boys