AFC v VV Katwijk 2e Divisie (Jack's League)

Guus van Weerdenburg keert zaterdag met AFC terug op het oude nest van Katwijk. Een speciale wedstrijd voor de 27-jarige fiscalist. AFC komt als koploper op bezoek op de Krom met een voorsprong van acht punten op de oranjehemden. 

Van de periode 2016 tot 2020 was van Weerdenburg actief op De Krom.”Het blijft altijd speciaal om terug te keren op het oude nest, voor mij is het bij Katwijk allemaal een beetje begonnen. Ik kwam net uit een matige periode bij FC Dordrecht en maakte destijds de keuze om bij de amateurs te gaan spelen, daar werd ik ontzettend goed ontvangen.”

‘Ik voelde me daar als kind aan huis.’

”Het was een goede periode en ik voelde me daar als kind aan huis. Met het kampioensjaar (seizoen 2017/2018, red.) als hoogtepunt. Alle seizoenen waren mooi, maar op sportief gebied was dat wel echt het mooiste jaar.”

De in Amsterdam woonachtige linksback spreekt nog met enige regelmaat teamgenoten van toen. ”Marciano (Mengerink, red.) zie ik nog af en toe, en toevallig had ik Suus (Robbert Susan, red.) pas op de app, net zoals Raoul Esseboom en Kay Blokland.”

Louter positieve verhalen over zijn Katwijk-periode komen uit de mond van Van Weerdenburg, op de vraag of hij een mogelijke terugkeer op De Krom zou zien zitten: ”Qua club zou dat zeker nog een keer leuk zijn, maar ik denk dat de combinatie voor mij met werk er echt niet meer inzit”, stelt de goedlachse linksback.

Flevo - Katwijk

Overstap naar AFC
De reisafstand en de combinatie met werk waren precies de redenen waarom hij de Krom verliet na vier seizoenen. Het spelen bij AFC past beter in het perfecte plaatje – van het voetballen op hoog niveau combinerend met een maatschappelijke carrière – voor Van Weerdenburg. ”De overstap bevalt goed, ik fiets elke ochtend naar m’n werk en na werk fiets ik eigenlijk gelijk door naar de club. Dat had ik niet kunnen doen bij Katwijk. Qua reistijd scheelt het enorm.”

Op sportief vlak gaat het – gezien de huidige eerste plaats – ook voor de wind voor de linksbenige verdediger van AFC: ”We hebben een super leuk team en op sportief gebied gaat het ook goed. We hebben veel kwaliteit en zijn echt super hecht.”

Terugkeer op De Krom
Met AFC keert Van Weerdenburg als koploper terug op De Krom met dus een voorsprong van acht punten op de oranjehemden. Voor Katwijk een belangrijke wedstrijd om aansluiting bovenin te vinden. ”Ik denk dat het een mooie pot gaat worden, wij gaan die wedstrijd zeker niet makkelijk winnen. Datzelfde gevoel had ik vorige wedstrijd tegen HHC, het zijn potjes waar gewoon iets extra’s bij komt kijken.”

Van Weerdenburg heeft er zin in en benadrukt het belang van de wedstrijd: ”Ik kijk heel erg uit naar morgen. Het wordt een mooie wedstrijd, omdat Katwijk misschien die aansluiting kan vinden als ze winnen, en wij kunnen alleen maar een groter gaatje slaan. Dus voor ons is die wedstrijd net zo belangrijk.”

Tekst: Teun Zethof

Lees ook: Blessure Katwijk-verdediger Blokland valt mee

POPULAIRE BERICHTEN