Het debuut van Hein Leliveld als trainer van Rijnsburgse Boys heeft zaterdag geen punt(en) opgeleverd. Ondanks een razendsnelle voorsprong gingen de Uien onderuit bij ACV: 2-1. FC Lisse verloor thuis van De Treffers.

Rijnsburgse Boys kende in Assen een droomstart: binnen de minuut opende Nino Klaver de score, op aangeven van Delano Asante. Laatstgenoemde had na een kwartier de marge kunnen verdubbelen, maar kwam net een teenlengte kort. Na een halfuur werd het redelijk uit het niets 1-1. Priljic tikte binnen.

Na rust schoot ACV sterk uit de startblokken, maar een aantal mogelijkheden leverden geen goal op. In het vervolg van de tweede helft waren er ook kansen voor Rijnsburgse Boys, maar Furhgill Zeldenrust en Dennis van der Plas wisten de roos niet te vinden. Toeslaan deed ACV uiteindelijk wel: in de 83e minuut maakte Arnoud Bentum de winnende goal: 2-1.

Achter de feiten aan
FC Lisse boekte afgelopen weekend bij ADO ’20 de eerste seizoenszege, maar wist die voor eigen publiek tegen De Treffers geen vervolg te geven. Al in de derde minuut werd het 0-1 door een eigen doelpunt van FC Lisse. De Treffers was beduidend sterker in de openingsfase en het wachten leek op de 0-2. Die kwam er na 26 minuten, via Oussama Bouyaghlafen.

In de tweede helft trachtte FC Lisse nog wel de bakens te verzetten, maar dat lukte niet.

ACV – Rijnsburgse Boys 2-1 (1-1)
Goal: Nino Klaver

FC Lisse – De Treffers 0-2 (0-2)