Quick Boys heeft zaterdagmiddag zijn eerste zege van 2024 geboekt. Vier dagen na de slijtageslag tegen AZ voor de KNVB Beker wonnen de Katwijkers met liefst 0-5 bij Scheveningen.

Over de bekerwedstrijd tegen AZ is de laatste dagen al gezegd veel gezegd en geschreven: de blauw-witten presenteerden zich uitstekend op bezoek bij de eredivisionist. Ondanks de uitschakeling na penalty’s kon de ploeg van Thomas Duivenvoorden op veel lof rekenen.

Antwoord overtuigend gegeven
Grote vraag was hoe Quick Boys zich vier dagen na de slijtageslag en met alle complimenten op zak zou presenteren. Het antwoord werd overtuigend gegeven. Quick Boys was heer en meester op Houtrust, al kwam dat halverwege de eerste helft nog niet tot uitdrukking in de score.

Na een aantal kansen nam Quick Boys in de 28e minuut de voorsprong, via Nick Broekhuizen. Scheveningen kreeg direct de kans om wat terug te doen, maar goalie Paul van der Helm stopte een strafschop van Jari de Jong.

Score loopt flink op
In de tweede helft maakte Quick Boys wel een groter verschil. Broekhuizen tekende na uur spelen voor de 0-2 op aangeven van Sem van Duijn, die er zelf zeven minuten later 0-3 van maakte.

In de slotminuten zorgden invallers Ravelino Junte en Jan-Willem Kamp voor een nog prettiger aanzien van de score.

Scheveningen – Quick Boys 0-5 (0-1)
Goals: Nick Broekhuizen (2), Sem van Duijn, Ravelino Junte, Jan-Willem Kamp