Rob Tol wordt in ieder geval op korte termijn geen speler van Noordwijk. Door aanhoudende enkelproblemen staat de komst van de Volendammer naar de Duinwetering on hold.

De 20-jarige Tol werd half juni door Noordwijk nog als laatste versterking voor het nieuwe seizoen gepresenteerd, maar inmiddels is er een spreekwoordelijke kink in de kabel. Technische man Pieter Vink geeft tekst en uitleg.

“Over Rob Tol waren we heel enthousiast. Een kwalitatief goede speler, die we er graag bij hadden gehad”, stelt Vink over de rechtsback. “Alleen bleek de enkelblessure die hij had toch ernstiger dan gedacht. Er is een MRI geweest en daaruit werd duidelijk dat hij nog zeker vijf of zes maanden uit de roulatie is.”

In de winterstop om de tafel
De komende maanden gaat Tol zich in zijn eigen omgeving richten op zijn herstel. “Om hem dan vier keer in de week naar Noordwijk te laten komen, dat is ook niks. We hebben afgesproken dat het voor Rob beter is om dicht bij huis te revalideren, met eigen mensen om ‘m heen. In de winterstop gaan we om de tafel om te kijken of hij alsnog kan gaan aansluiten. We moeten afwachten hoe de revalidatie gaat verlopen.”

In een eerder vandaag door VIDB gepubliceerd artikel gaf Noordwijk-trainer Florian Wolf aan dat de komst van een nieuwe rechtsback geen must is. “Het is geen bittere noodzaak dat die plek wordt ingevuld, dus we zijn rustig op zoek naar een geschikte versterking”, zei Wolf.

Vink tot besluit: “Ik denk dat Florian dat goed verwoord heeft, we hebben immers wel wat opties voor de rechtsback-positie. Als er iemand komt, moet het wel een kwalitatieve versterking zijn.”

Altijd in Volendam
Tol begon met voetballen bij RKAV Volendam, maar stapte op zijn elfde over naar FC Volendam. Tol doorliep de gehele jeugdopleiding en tekende vorig jaar zijn eerste profcontract. Ondanks dat hij meerdere keren deel uitmaakte van de wedstrijdselectie in de Eredivisie bleef een debuut uit.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Wolf stapt vol energie in de grote schoenen van Zethof: ‘Dat is mooi toch?’
Check ook: Noordwijk heeft selectie rond met aantrekken van Volendammer

POPULAIRE BERICHTEN