Noordwijk heeft dinsdagavond plaatsing voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker afgedwongen. De Noordwijkers klopten op de Duinwetering Hoek, de koploper van de Derde Divisie B, terecht met 2-0. De goals kwamen in de tweede helft van Dylan Rietveld en Virgil Tjin-Asjoe.

Het openingskwartier was duidelijk voor Noordwijk, dat dreigde met kopballen van Dylan Rietveld en Emiel Wendt en een schot van Marouane Bakour. Aan de overzijde miste Hoek ook een keer net de roos.

Het dichtst bij een doelpunt was Jordy Strooker na zeventien minuten, maar hij trof de paal uit een vrije trap. Noordwijk bleef daarna het Hoek-doel bestoken, vooral via Bakour en Mohamed El Kharbachi, maar moest toch ook een enorme kans voor Hoek toestaan. Goalie Romero Antonioli voorkwam met een schitterende reflex dat Miroslav Peric de score opende.

Sterke fase na rust
Noordwijk leek even geschrokken van die kans dat het in de laatste fase voor rust niet meer in zijn ritme kwam. Na de thee pikte de thuisploeg de draad en zijn aanvalsdrang op en kwam het vanaf minuut 55 in kort tijdbestek tot een aantal grote kansen. Drie keer leek scheepsrecht te worden voor Emiel Wendt, maar na twee gemiste pogingen werd een derde wél rake afgekeurd vanwege buitenspel.

De treffer die zich nadrukkelijk aandiende in deze fase, viel in de 64e minuut alsnog. Een corner werd door verdediger Dylan Rietveld in één keer op de slof genomen en in de verre hoek geschoten: 1-0.

Hoek probeerde het daarna nog wel, maar een Zeeuws slotoffensief kwam niet van de grond. Vijf minuten voor tijd viel de beslissing. Invaller Tjin Asjoe kwam vrij aan de linkerkant van het strafschopgebied, kreeg de bal wat gelukkig mee en schoot binnen: 2-0.

Noordwijk – Hoek 2-0 (0-0)
64. Dylan Rietveld 1-0
85. Virgil Tjin-Asjoe 2-0