Rijnsburgse Boys heeft zaterdag de topper tegen AFC gewonnen en is daardoor samen met Spakenburg de grote winnaar van het weekend geworden. De Uien wonnen op eigen Middelmors met 3-1 en profiteerden daardoor optimaal van het 1-1-gelijkspel bij Quick Boys – Katwijk.

De thuisploeg opende sterk en nam in de negentiende minuut de leiding: Mark van der Weijden rondde een voorzet van Delano Asante af. Zodoende was het halverwege 1-0.

In de tweede helft liep Rijnsburgse Boys verder uit, aan de hand van Jeroen Spruijt. Na een lange rush op snelheid over een half veld maakte de aanvallende middenvelder de 2-0. Even later leverde Spruijt de assist bij de 3-0 van Van der Weijden en zat de ploeg van René van der Kooij binnen het uur in een zetel.

Negen minuten voor tijd deed Milan Hoek uit een strafschop nog wat terug voor AFC, dat de wedstrijd met tien man eindigde na een rode kaart voor Ricardo van Rhijn.