FC Lisse heeft zaterdag aan het duel met koploper Blauw Geel ’38 ondanks een snelle voorsprong geen punt overgehouden. Na 7 minuten stond het op Ter Specke 2-0, maar het bleek niet voldoende. De Veghelse formatie van Maurice Verbunt werd naarmate de strijd vorderde steeds beter en trok het duel uiteindelijk met 2-3 naar zich toe.

Dat Blauw Geel ’38 de drie punten mee naar Brabant zou nemen zag het in de aanvangsfase bepaald niet uit. Weliswaar speelden de gasten de eerste kans van de wedstrijd bij elkaar, Koe v.d. Zanden miste, maar vervolgens overrompelde FC Lisse met name het Brabantse middenveld en profiteerde twee keer in de afronding. Voor de 1-0 penetreerde Lesley Bakker tot ver in de verdediging van de gasten, legde af op Danny Bakker en die vond met zijn tikkie terug Jaap Zwetsloot. Met een afgemeten schot vond hij de verre hoek achter doelman Jordy Zielschot: 1-0.

Geen tijd voor herstel
Coach Maurice Verbunt trachtte met aanwijzingen een betere organisatie bij de koplopers  te bewerkstelligen, maar was daarmee nog niet klaar of de 2-0 lag al achter Zielschot. Max Hudepohl  werd op links vrijgespeeld en diens voorzet was op maat voor Danny Bakker om de 2-0 binnen te schieten. Schrik in de harten van de koplopers.

Voorzichtig kroop Blauw Geel ’38, voor deze gelegenheid gestoken in het maagdelijk wit met dito en dus onleesbare rugnummers, uit haar schulp. Het team ging meevoetballen en al snel was duidelijk dat het daar prima in bedreven is. Toch was er nog een uitstekende aanval van de thuisclub te zien waarbij de voorzet van Max Hudepohl net niet door Omar El Baad kon worden binnen getikt bij de tweede paal. Het had na 20 minuten 3-0 kunnen zijn….

Dat was het niet, ergo, enkele minuten later was het 2-1. Er ging enig onzeker uitverdedigen van Lisser kant aan vooraf, Dave de Mey wist er wel raad mee, 2-1. Nog in dezelfde minuut had Koen v.d. Zanden de 2-2- op zijn linkerschoen, echter de bal vloog net voor het doel van Sven Verswijveren langs. Blauw Geel ’38 nam langzaam maar zeker het heft in handen. Het leverde schietkansen op voor onder meer Bram Eltink en Dave de Mey die akelig dicht bij de kruising neerkwamen, maar beiden hun doel net misten. Een schot van Ben van den Nieuwenhof kort voor de pauze werd knap onschadelijk gemaakt door Verswijveren. Het geeft aan dat de wedstrijd al voor rust gekanteld was.

Ineens van 2-1 naar 2-3
Een tijdlang kon Lisse hoop houden dat het de voorsprong over de streep zou kunnen trekken. Blauw Geel kreeg via Lars Loermans (2 x naast), Van den Nieuwenhof (puike redding Verswijveren) en invaller Sjoerd Schobbers (over) wel kansen maar nog geen doelpunt. Net binnen het uur wisselde Polak zijn spits Rowdy van der Putten in voor Enzo Stroo. Het was echter toch aan de andere zijde waar kort daarna de beslissende doelpunten gingen vallen. Dave de Mey kreeg Van den Nieuwenhof met een subtiel passje vrij in de zestien en zijn schot in de rechterhoek was buiten bereik van Verswijveren, 2-2

Nu was het Blauw Geel dat heel snel een tweede treffer scoorde. Een minuut na de gelijkmaker was Robin Voets alert bij een hoekschop van de rechterkant. Hij kopte ongehinderd in en zag de bal bij de tweede paal achter de Lisse goalie binnen vallen, 2-3.

Duidelijk was dat zich hier een spectaculair duel ontspon dat uitstekend geleid werd door Wim Bronsvoort. Maar het dreigde allemaal zuur te eindigen voor de thuisclub die zo goed aan de wedstrijd was begonnen. Lisse gaf ook zeker niet op en bleef knokken voor in ieder geval een punt. Enkele minuten voor tijd ontstond die ene grote kans die daar ook voor had kunnen zorgen. Max Hudepohl kwam vrij op de linkervleugel en zijn voorzet bood Enzo Stroo een prima schietkans. Helaas voor de thuisclub kwam het niet van een bevrijdende goal maar huppelde de bal naast het doel van Jordy Zielschot. De poging van FC Lisse om na deze wedstrijd in de buurt van de kopposities te komen mag met de 2-3 nederlaag als mislukt worden beschouwd.

Negen punten
Blauw Geel ’38 behield op Ter Specke haar ongeslagen status en de koppositie in de Derde Divisie B. De voorsprong op nummer zeven FC Lisse bedraagt negen punten.

Tekst: Theo Uphus
Foto’s: FC Lisse