Hadden we vorig week Mark van de Vlugt (Teylingen) maar gebeld. Hij zou de eerste speler zijn geweest die de Toto goed had voorspeld. Toch stuurde hij z’n inzending in en werd zo alsnog de weekwinnaar. Juriaan van Duyn van SJC kreeg vorige week in deze rubriek de kans om de Toto in z’n geheel goed te voorspellen, maar slaagde daar niet in. Deze week komt de voorspeller weer uit Noordwijk, maar nu van de andere club uit het kustdorp: Diederick Hoogerwaard van VV Noordwijk.

Diederick, het zal een spannende dag worden voor jullie vandaag. Jullie kunnen periodekampioen worden, alleen hebben jullie het niet meer in eigen hand. Hoe voelt dat?
,,Tja, we begonnen goed aan de competitie. Maar een paar weken geleden tegen XerxesDZB speelden we gelijk, terwijl we gewoon hadden moeten winnen. Twee weken geleden tegen Jodan Boys was het nog minder. Als je in de 80e minuut daar met 1-2 voor staat, moet je dat duel er gewoon uithalen. Nu lopen we achter de feiten aan. Toch geloof ik er nog in. Ik zie Rijnvogels namelijk niet zomaar winnen van Jodan Boys. Dat is echt een team en kan zelf ook nog de periode winnen.”

Jullie liepen dus eigenlijk tegen twee zeperds aan in de competitie, tegen Jodan Boys en Xerxes. Hoe welkom was dan de tussentijdse Districtsbeker-wedstrijd tegen FC Lisse?
,,Dat we die wonnen was even lekker, ja. Dan vergeet je die wedstrijd tegen Jodan Boys gelukkig snel. En je wint ook gewoon even van een topklasser. Oké beide ploegen speelden niet op volle sterkte, maar toch. Wij hebben wat jongens getest, maar Lisse ook.”

Je speelde zelf niet mee. Had dat een reden?
,,Ik kreeg tegen Jodan Boys een tik, daarom was het beter dat ik niet mee zou spelen. Maar ik ben weer honderd procent fit en heb weer volle bak meegetraind.”

Goed nieuws dus voor Noordwijk. Laten we beginnen met de Toto. Een topduel in de Topklasse: Katwijk – Spakenburg.
,,Ik heb zelf tegen beide clubs gespeeld en kies dan uiteindelijk voor Spakenburg. Dat komt vooral omdat zij Kees ‘Pier’ Tol hebben. Ik heb met hem samen gespeeld en weet hij goed hij is. Hij is zo gevaarlijk in de counter. Ook al is Katwijk super goed bezig in de Topklasse, denk ik toch dat Spakenburg wint.”

Een belangrijk duel in de Hoofdklasse. Ook zeker voor jullie. FC Rijnvogels – Jodan Boys. Ik heb een flauw vermoeden wat je hier gaat kiezen..
,,Haha, ja ik wil zelf dat Jodan Boys wint. Ik zie Rijnvogels ook niet zomaar winnen. Jodan Boys kan aardig counteren, dat weten wij nu ook. Wij zullen zelf niet zo met deze wedstrijd bezig zijn. We krijgen het al moeilijk genoeg tegen Hoek. Na afloop zal het wel een spannend momentje worden, vooral als we zelf winnen. Dan is de uitslag van Rijnvogels – Jodan Boys heel belangrijk.”

Ter Leede kan ook nog periodekampioen worden, maar dan moeten ze wel winnen bij ASWH. Zie jij dat gebeuren?
,,Nee, ASWH heeft een degelijke ploeg met veel ervaring. Ik denk dat het thuisvoordeel belangrijk is, ook al is ASWH niet goed aan de competitie begonnen. Ik vind dat die ploeg ook goed spelersmateriaal heeft. Hun prestaties verbazen me dan ook.”

We gaan over op de zondag. Topklasser VVSB gaat op bezoek bij UNA. Hoe hebben zij het bekerduel van dinsdag overleefd denk jij?
,,Dat was echt een prima prestatie. Alleen kan een competitiewedstrijd na zo’n duel twee kanten op vallen. Of je tankt vertrouwen, of je gaat juist heel flets spelen. Dat je jezelf op één of andere manier minder kan opladen voor de Topklasse. Ik ga daarom voor een gelijkspel.”

Dan gaan we naar de Tweede Klasse. FC Lisse krijgt thuis bezoek van Wilhelmus.
,,Ik ken Wilhelmus nog wel uit mijn ADO-tijd. Ik vond het altijd een taaie tegenstander. FC Lisse zondag ken ik niet zo heel goed. Ik weet alleen dat ze achtste staan in de competitie en Wilhelmus zesde. Ik ga voor een gelijkspel.”

Een topduel in de Derde Klasse: Teylingen – Meerburg. Wat verwacht je hiervan?
,,Ja, een echte topper. De nummer 2 tegen de nummer 1. Ik ken de clubs een klein beetje via mijn vader. Hij is assistent-trainer bij ASC. Die verloren vorige week nog met 4-3 van Meerburg. Ik denk dat dit zo’n wedstrijd wordt tussen twee elftallen die niet willen verliezen. Een afwachtend en saai potje. Doe maar een gelijkspel. Maar ja het blijft gokken hè? Ik doe met teammaatjes ook wel eens een Toto en ik verlies vaak. Dus het zal deze week ook wel niks worden.”

Haha, wie weet.. Nog één dingetje Diederick. Ben je al gespannen voor vanmiddag? De ontknoping voor het periodekampioenschap?
,,Spanning? Ik ben nooit gespannen. Het wordt gewoon heel belangrijk, dat is duidelijk. We zullen zelf Hoek niet moeten onderschatten, ook al staan ze niet zo heel hoog. Ze komen toch uit de Topklasse. Als we zelf maar winnen, dan zien we daarna wel wat Rijnvogels heeft gedaan.”

Ranking Deelnemers Goed geraden  Percentage
1 Danny van der Vijver (Rijnsburgse Boys) 3 uit 6 50%
2 Juriaan van Duijn (SJC) 2 uit 4 50%
3 Bas Ruigrok (VVSB) 2 uit 5 40%
4 Joeri Stavleu (Foreholte) 1 uit 4 25%
5 Sven Boonstoppel (Valken ’68) 1 uit 5 20%
5 Tom ten Have (FC Lisse Zondag) 1 uit 5 20%
7 Diederick Hoogerwaard (VV Noordwijk) .. uit 6

Tekst: Frank Venema

Foto: Ron van der Linden

POPULAIRE BERICHTEN