[slideshow_deploy id=’45842′]

Noordwijk is uiterst moeizaam aan het nieuwe seizoen begonnen in de Hoofdklasse. Na eerder puntverlies tegen Spijkenisse en een nipte overwinning op Smitshoek, verloren de Noordwijkers ditmaal van Argon. De ploeg uit Mijdrecht speelde compact en liet VV Noordwijk tegen een muur aan lopen. Noordwijk doorbrak die muur niet en verloor met 2-1 in Mijdrecht.

De beul van de middag heette Jesse van Nieuwkerk. De spits schatte een doorgekopte bal op waarde en schoot Argon vijf minuten voor tijd op een 2-1 voorsprong. Een typische goal voor de middag oordeelde Marios Lomis. ,,Zij speelden lange ballen op een spits van twee meter en wij stappen te vroeg in. Dat mag niet gebeuren.”

De thuisploeg liet Noordwijk het initiatief nemen, maar de ploeg van Dogan Corneille miste het vernuft of misschien wel het vertrouwen om Argon kapot te spelen. Noordwijk speelde te traag en werd daardoor amper gevaarlijk in de eerste helft. Pas toen Noordwijk in de tweede helft zelf opportunistisch ging spelen leken de punten dichterbij te komen voor de hoofdklasser. Noordwijk stond toen echter al met 1-0 achter door een goal van Lorenzo Zorn.

Toen aanvaller Lomis met een schitterende omhaal voor de gelijkmaker zorgde zo’n twintig minuten voor tijd leek het tij nog te keren. Een kwartier later werd die hoop aan diggelen geschoten door Van Nieuwkerk. ,,We moeten die goals niet zo snel weer tegen krijgen”, baalt Lomis openlijk. ,,Het was ook zonde, want in de tweede helft speelden we beter. Niet dat we echt ons eigen voetbal speelde, het waren voornamelijk lange ballen, maar met Jeroen Borsboom voorin er bij kregen we meer kansen. Hij viel goed in.”

Titelfavoriet
Het bleek niet genoeg voor de Noordwijkers. Met de 2-1 nederlaag en het vertoonde spel is het een understatement te noemen dat de titelfavoriet niet goed is begonnen aan dit seizoen. Ook Lomis ondersteunt die gedachte. ,,Het is niet best. Maar wat het is? Het is niet iets aantoonbaars waarom we nog niet goed voetballen. Het kunnen meerdere dingen zijn. Zo hebben we bijvoorbeeld nu al in drie verschillende opstellingen gespeeld, maar dat kan het toch niet zijn?”, vraagt de aanvaller zich openlijk af.

,,In vergelijking met vorig jaar stonden er twee nieuwe jongens in. We speelden dus met grotendeels hetzelfde team. Het zal wel met vertrouwen te maken hebben, voetballen verleer je niet zomaar. En we moeten ons beter gaan wapenen tegen fysieke tegenstanders. We moeten meer tegenkracht gaan bieden en onze schouders er onder gaan zetten. Als het voetballend niet lukt, moeten we maar even uit een ander vaatje tappen.”

Verwachtingspatroon
Ook het hoge verwachtingspatroon rondom Noordwijk speelt de ploeg nu parten vindt Lomis. ,,Ja, die zijn hoog. Wij hebben ook hoge doelen gesteld. We hebben natuurlijk ook een lang seizoen achter de rug, maar dat mogen allemaal geen excuses zijn. We moeten nu opstaan als kerels en als spelers onze verantwoordelijkheid nemen. Hard trainen en realistisch naar elkaar zijn. Een positieve serie neerzetten zou ons helpen.”

Argon – Noordwijk 2-1 (1-0)
10. Zorn 1-0, 70. Lomis 1-1, 84. Van Nieuwkerk 2-1

Noordwijk: Amezrine, Manuputty, Smith (15. Michel), Veerman, De Jel (59. Borsboom), Goncalves, Hoogerwaard, Dorothea (78. Brocker), James, Lomis, Westdijk

Foto: Ron van der Linden

POPULAIRE BERICHTEN