Opnieuw is er deze week een speelronde in de Tweede en Derde klasse. Daar waar Valken’68 volledig mee doet om de titel in de Tweede Klasse moet Kagia zich terug zien te knokken in de titelstrijd in hun competitie. Tegen wie nemen de ploegen het deze week op?

Om te beginnen: Valken’68. De ploeg van Arie van Duijn neemt het op tegen Honselersdijk, de nummer elf van de ranglijst. De sfeer zit er goed in bij de Valkenburgers aangezien de periodetitel vorige week werd binnengehaald tegen RCL. Trainer Van Duijn gaf donderdagavond, voorafgaand aan de training, aan dat dit een geruststelling is voor zijn ploeg. Ook liet de oefenmeester van de Valkenburgers duidelijk merken dat zijn ploeg nu echt vol voor het kampioenschap gaat. ,,Er zijn nog 30 punten te behalen en wij krijgen koploper Te Werve nog thuis, dus alles is nog mogelijk.”

Valken’68 heeft na de winterstop nog niet verloren en dus zal de volgende horde richting het kampioenschap Honselersdijk zijn. In de eerste helft van de competitie won Valken vrij gemakkelijk van Honselersdijk met 0-2. Kan de periodekampioen deze stijgende lijn doorzetten?

Titelaspiraties
In de Derde Klasse B vindt ook een interessante ontmoeting plaats. Kagia neemt het op de Kikkerbeetstraat op tegen IJmuiden. Na de winterstop heeft Kagia twee van de drie wedstrijden verloren. De Lisserbroekers zijn dus niet lekker aan 2017 begonnen. Daar waar Kagia voor de winterstop nog volop mee deed om de titel, is de ploeg nu afgezakt naar de derde plek met een achterstand van negen punten op de koploper VVC. Als Kagia nog aspiraties heeft om kampioen te worden of te promoveren dan zal er zaterdag gewonnen moeten worden van IJmuiden. De wedstrijd in IJmuiden werd met 1-2 gewonnen door Kagia. Kan de ploeg van Anton Wijsman opnieuw een positief resultaat halen?

Tekst: Ruben Beukers

Foto: Saam de Mooij

POPULAIRE BERICHTEN