Warmunda hoeft zich geen zorgen meer te maken over de gevarenzone. Het team van trainer Alan Campfens versloeg in de degradatiekraker Van Nispen met 2-0. Het moet heel raar lopen als de Warmonders nog gaan degraderen. Warmunda kan vanaf nu zelfs gaan kijken naar een plek in de middenmoot, terwijl de Zilkers hekkensluiter blijven in de Derde Klasse en moeten vrezen voor degradatie. 

„Op dit veld moet je uitkijken dat je niet in een te kort positiespel gaat spelen”, sprak Van Nispen-trainer René Ras. ,,Je moet de momenten kiezen om die bal de diepte in te spelen en dat deed de tegenstander beter dan wij. Maar dat kwam ook doordat wij te weinig beweging in de diepte hadden.”

De bezoekers probeerden continu de voetballende oplossing te zoeken, maar dat mislukte keer op keer. Ook bij de 1-0 was dat het geval. Dick Verhoeven kreeg de bal en wilde ‘m terugspelen, maar de aanvaller raakte de bal compleet verkeerd waardoor Niels Dijkstra kon profiteren.

Tot dat moment waren de Zilkenaren echt de betere ploeg. „Voor de eerste goal was het voor ons echt zoeken”, vond Warmunda-trainer Alan Campfens. ,,Zonder dat zij echt gevaarlijk waren, kwamen we die fase goed door. Misschien moest ons dat overkomen zodat we in het vervolg van de wedstrijd meer grip konden krijgen.”

Na de openingstreffer van Dijkstra kantelde het duel naar een meer gelijkwaardige strijd. In de tweede helft kwam Van Nispen opnieuw goed uit de startblokken, maar ook dit maal sloeg Warmunda die aanval af. Na een mooie opbouw, waarbij Vincent Solleveld de lopende Koen Mastemaker aanspeelde, kreeg Jasper Kortekaas de bal en die schoot snoeihard binnen: 2-0.

Er waren kansen over en weer, maar de thuisploeg sprong daar het beste mee om. De ploeg van Ras raakte te vaak de bal op het middenveld kwijt door een te korte inspeelpass of een verkeerde keuze te maken, zodat Warmunda er razendsnel uit kon komen.

„We probeerden natuurlijk te voetballen, maar dat ging al lastig op dit veld. Onze twee centrale verdedigers zijn niet van de bal naar voren schieten. Misschien dat dat af en toe moet. Maar dat zit niet bij die gasten in hun spel opgeborgen”, zei Van Nispen-doelman Tom van Maris.

Na vier wedstrijden zonder winst met veel tegendoelpunten en de nodige hectiek rondom de vertrokken Selmo Kurbegovic pakte Warmunda eindelijk weer eens drie punten. De Warmondse formatie had met wat tactische omzettingen de zaken wat beter op orde. Met Nick Arnst centraal achterin en Mastemaker als opkomende rechtsback stond het verdedigend al een stuk beter. Daarbij opgeteld dat Brian van Noort, die normaal in de verdediging staat, nu als verdedigende middenvelder acteerde.

„We hebben natuurlijk een paar moeilijk weken achter de rug. De trainer heeft met vijf spelers gezeten hoe wij het liefst willen spelen. Dat betaalt zich nu uit. Brian (van Noort, red.) is daar een goede schakel in geweest. Ook omdat hij het in zich heeft om mensen naar voren toe te coachen”, zo keek Solleveld tevreden terug op deze gewonnen wedstrijd.

Warmunda – Van Nispen: 2-0 (1-0) 13. Dijkstra 1-0, 65. Kortekaas 2-0

Warmunda: Van Dam, Mastemaker, Solleveld, Arnst, Van der Voort (67. Holverda), Harmouch (55. M. van Noort), Kortekaas, B. van Noort, Belmamoune (84. De Vos), el Kourami, Dijkstra

Van Nispen: Van Maris, De Groot, Van Westerop (45. Van der Geest), Van der Linden, Korfage, J. van Haaster, Frumau, Vleugel, Van Haaster, Smit, Verhoeven (73. Zonneveld)

Tekst: Roy van der Meij

Foto’s: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Weggestuurde Kurbegovic: ,,Dan houdt het op.”’



POPULAIRE BERICHTEN