Kagia had maar één missie tegen WDS: definitief veilig spelen. In Driebruggen boog de ploeg van Anton Wijsman een achterstand om naar drie punten (1-3). De oefenmeester zag content toe hoe zijn team met de ‘Koningsdag-omstandigheden’ omging. Voor Wijsman gaan de laatste weken als trainer van Kagia tellen. 

De overwinning bij hekkensluiter WDS werd na afloop gevierd met een etentje. De gehele selectie kwam in de avond bij elkaar voor het jaarlijkse diner. ,,Eigenlijk stond dit na Be Fair al in de planning, maar we konden geen datum vinden. Het was de bedoeling om het in november te doen, alleen was de toestand toen aardig kritiek op de ranglijst”, legde Wijsman uit na afloop.

De trainer zag dat zijn ploeg een paar uur voor het etentje afrekende met het ‘zwakke’ WDS. ,,We kwamen ongelukkig op achterstand. We creëerden een aantal kansen, maar die gingen er niet in. We gaven eigenlijk niks weg, totdat zij voor een vrije trap mochten aanleggen. Die vloog er gelijk in. Daarna vond ik ons in balbezit erg slordig. Het veld was ook slecht. Gelukkig deden we na rust wat we moesten doen: snel scoren.”

Koningsdag
Het leven van een oefenmeester van een derdeklasser is soms wel eens lastig. Zeker als een dag voor de wedstrijd een groot evenement als Koningsdag plaatsvindt. Wijsman liet het allemaal op zich afkomen. ,,Ik ga mijn spelers niet verbieden om een biertje te drinken op Koningsdag. Ze hebben het rustig aan gedaan. Iedereen is oud en wijs genoeg om te beslissen hoe ze ermee omgaan. Uiteindelijk heb je alleen jezelf ermee.”

,,Ze hebben zichzelf in de vingers gesneden, want gisteren  miste ze hun beste speler.”

De Lisserbroekers lieten zich na de thee van de beste kant zien. Tijs van der Schinkel tekende kort na de hervatting voor de gelijkmaker: 1-1. Niet veel later kon aanvaller Dirk-Jan Ligtenberg binnenwerken na een voorzet van Timo Sluymer: 1-2. Jesper Imanse gooide de wedstrijd in het slot: 1-3.

Koekje van eigen deeg
Door de overwinning staat Kagia op de ‘stabiele’ zevende plek. Onderin is het enorm spannend en Wijsman is gelukkig met het feit dat zijn ploeg veilig is. ,,We wilden ons op eigen kracht veilig spelen. Vooraf wisten we dat er nog twaalf punten te halen waren. We hebben er nu drie en ik wil er nog negen halen. Daarna zien we wel waar we eindigen. Iedere keer wanneer wij uitspreken om voor iets te gaan, dan gaat het fout. Daarom spreek ik me daar nu niet over uit”, knipoogt Wijsman.

De wedstrijd tegen WDS stond een paar weken geleden op de planning, maar door het koude weer kon de wedstrijd niet doorgaan. Dat tot afschuw van Wijsman zelf. Hij zag dan ook dat de tegenstander een koekje van eigen deeg kreeg.

,,Mijn afscheid is nu in gang gezet, alleen ben ik er niet zoveel mee bezig, hoor.”

,,Volgens mij waren ze op dat moment niet compleet. Ze hebben zichzelf in de vingers gesneden, want nu misten ze hun beste speler. Anderzijds was het prettig dat we speelden, anders stonden we twee weken stil. Op deze manier bleven we toch in een bepaald ritme.”

Afscheid
Als trainer van Kagia is hij bezig aan zijn laatste weken. Komend seizoen zullen we Wijsman niet aan het werk zien, tenzij er ergens anders mutaties in een technische staf plaatsvinden. De komende weken zullen dan ook in het teken staan van het afscheid van de Lisser.

,,Mijn afscheid is nu in gang gezet, alleen ben ik er niet zoveel mee bezig, hoor. Op dit moment probeer ik de jongens voor te houden dat we op 26 mei onze laatste wedstrijd spelen. Mochten we alles winnen dan kan er misschien nog een prijsje inzitten, maar dat zien we dan wel. Wij moeten ons richten op het pakken van punten.”

Archieffoto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Matige zondag in de Derde Klasse, SJC zonder te spelen steviger in het zadel’

POPULAIRE BERICHTEN