Verrassend nieuws vanaf de Kooltuin. Basiskrachten Yannic Augustinus en Virgil Tjin-Asjoe hebben besloten FC Rijnvogels na dit seizoen te gaan verlaten.

Tjin-Asjoe is bezig aan zijn derde seizoen bij FC Rijnvogels en geldt als een belangrijke kracht voorin. Hij was één van de uitblinkers in het kampioensjaar en heeft ook in de Derde Divisie een vaste plek. Na het bekerduel met SC Cambuur, waarin Rijnvogels sterk voor de dag kwam, kreeg hij nog complimenten van toenmalig coach Pascal Bosschaart. “Ik vond een aantal jongens bij FC Rijnvogels heel goed. Die linksbuiten bijvoorbeeld (Virgil Tjin-Asjoe), echt een goede speler.”

De 29-jarige Tjin-Asjoe was eerder ook actief voor Quick, Voorschoten ’97 en Haaglandia.

Tegelijk met Tjin-Asjoe kwam ook Augustinus bij FC Rijnvogels. Hij werd herenigd met trainer Thomas Duivenvoorden, die de doelman nog kende van hun gezamenlijke tijd bij Wilhelmus. Na een vroegtijdig einde van een corona-seizoen (20/21) scheurde hij vorig jaar zomer zijn kruisband af. Augustinus was eind vorig seizoen weer gerelativeerd en is in de huidige voetbaljaargang de nummer één onder de lat.

Augustinus (28) speelde voor zijn komst naar FC Rijnvogels bij Nootdorp.

Op de clubsite spreekt FC Rijnvogels van een tegenvaller. “Helaas is het niet louter goed nieuws wat de technische commissie kan melden.” Tot op heden werden alleen nog contractverlengingen gecommuniceerd: die van Dirk-Jan van den Oever, Kasper Michel, Vincent Noordam, Roy van Leeuwen, Sieb Rutgers en Willem Schonenberg. Daarnaast gaat het trainersstokje van Thomas Duivenvoorden naar Dogan Corneille.

Foto’s: Orange Pictures

Lees ook: FC Rijnvogels bindt ook verdediger en aanvaller
Check ook: Augustinus: ‘Wil mezelf bewijzen, misschien wel meer dan ooit’

POPULAIRE BERICHTEN