Voor Van Nispen duurt, in tegenstelling tot andere clubs in de regio, de competitie nog lang. Elf duels hebben de Zilkers nog om zich veilig te spelen in de Derde Klasse A. De laatste weken stromen de punten weer binnen en lijkt de opmars ingezet. Komende zondag een nieuwe kans tegen FC Aalsmeer.

Voor Nick van Westerop, aanvoerder van De Zilkers, worden het de laatste wedstrijden in het geel-rood. Ook hij hangt, in navolging van een aantal generatiegenoten uit de regio, zijn schoenen na dit seizoen (voorlopig) aan de wilgen. ,,Ik ben 29. Ik wil weer ‘effe’ baas worden over m’n eigen agenda. Twee keer trainen, voetballen en reizen voor m’n werk. Het is veel. De verplichtingen moeten even de ijskast in. Ik ga lekker een jaartje tennissen. Daarna kijk ik of ik weer wil voetballen of niet.”

Eerst moet er handhaving worden veiliggesteld. Van Nispen stond lang troosteloos onderaan. Die positie is inmiddels overgedaan aan Bernardus. De Zilkers hebben dertien punten uit vijftien duels, acht minder dan de opponent van zondag.

,,Als ik het nu zo bekijk, degradeert alleen de nummer laatst. Als we nog een plekje stijgen, hoop ik dat dat genoeg is.”

De ploeg van René Ras mist al het gehele seizoen z’n twee topschutters. En dat is goed te zien aan het doelsaldo. ,,We hebben voor een ploeg die laag staat weinig goals tegen. Maar we scoorden heel moeilijk. Zonder Dick Verhoeven en Mike van Haaster bleek dat heel lastig. De laatste weken pakken de jonge jongens het echter prima op.”

Degradatie
Van Nispen pakte acht punten uit de laatste vijf duels. En die reeks moet een vervolg krijgen wil de ploeg stijgen en dat is nodig om geen nacompetitie te hoeven spelen. Van Westerop stelt dat naast Kickers, die de zondagtak zeker gaan opheffen, ook SJZ en Stompwijk’92 de zondag misschien wel vaarwel gaan zeggen. Dat zou betekenen dat Van Nispen opgelucht kan ademhalen op de huidige voorlaatste positie. ,,Als ik het nu zo bekijk, degradeert alleen de nummer laatst. Als we nog een plekje stijgen, hoop ik dat dat genoeg is.”

Er zijn nog genoeg punten te halen. Van Nispen moet maar liefst nog elf duels spelen. Van Westerop vindt dat niet zo erg. ,,We spelen nu ieder weekeinde en met Hemelvaartsdag. En dat in hopelijk warmer weer. Dat is beter dan in de kou van de afgelopen weken. Dat dacht ik zondag nog met die felle wind.”

,,De trainer heeft weer keuzes en dat is voor het eerst dit seizoen.”

Aalsmeer, zondag de tegenstander, maakt ook een zwak seizoen door. Vergelijkbaar met Van Nispen. Beide ploegen hoopten bovenin mee te gaan spelen net zoals vorig seizoen, maar dat is niet gelukt. De thuiswedstrijd eindigde in een 2-1 nederlaag voor Van Nispen.

,,Dat was in een periode dat wij echt niet goed speelden. Dat gaat de laatste weken een stuk beter. Dick en Mike trainen na hun blessures ook alweer mee en zijn ook al ingevallen. De trainer heeft weer keuzes en dat is voor het eerst dit seizoen. Ik heb vertrouwen in het slot. Wij gaan nog genoeg punten pakken. Dit is een tussenjaar. We hadden het graag anders gezien, maar wie weet wat er nog in derde periode mogelijk is.”

Archieffoto: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Anderson blijft langer op Nieuw Zuid’POPULAIRE BERICHTEN