Een mini-derby vinden ze het in Noordwijkerhout en De Zilk. Vanwege de oprichting van de zaterdagtakken van VVSB en Van Nispen pas enkele jaren geleden hangt er geen historische sfeer over de derby tussen de twee derdeklassers aankomende zaterdag. ,,Maar het leeft wel degelijk in De Zilk”, countert Van Nispen-spits Jon Joost Cornelissens gelijk.

Het is pas de tweede editie van de derby tussen de buurverenigingen. De zaterdagtak van VVSB werd direct het jaar na oprichting kampioen in de Vierde Klasse en kwam zodoende bij Van Nispen in de competitie terecht. Daar is Van Nispen nu de koploper en zijn de Noordwijkerhouters de verrassende nummer vier.

,,Als je dus naar de stand kijkt, zou je zeggen dat wij de favoriet zijn. Maar toen VVSB naar ons kwam in De Zilk, merkten we weinig verschil”, zag Cornelissens. De Zilkers wonnen uiteindelijk wel door een late goal van Jeffrey Koemans.

Carnaval
Het geringe verschil in die eerste clash, doet de spits aan de kant van de Noordwijkerhouters, Stefan Immerzeel, geloven in een goede afloop aankomende zaterdag. ,,Wij hebben nu juist weer het thuisvoordeel. We moeten goed op hun aanvallers letten, dat hebben we wel geleerd uit het eerste duel. Als we zaterdag winnen dan begint bij ons alvast het carnaval.”

,,Gelukkig hebben we deze week, in aanloop naar VVSB (zat.) wel goed kunnen trainen.”

Met het benadrukken van de goede aanval van de Zilkers heeft Immerzeel wel direct één van de wapens te pakken van de koploper van de Derde Klasse. De beide teams hebben overigens de meeste doelpunten voor in de competitie: 42 (Van Nispen (zat.)) om 37 (VVSB (zat.)).

Cornelissens heeft met dertien treffers een belangrijk aandeel in het doelpuntentotaal. ,,Het gaat ook wel lekker. Ik merk altijd wel dat ik er na de zomerstop en de winterstop lichamelijk even in moet komen.” Juist de afgelopen weken kwam er alleen wat zand in de motor van de Zilkers. De afgelopen twee duels speelde Van Nispen gelijk.

,,De trainingsarbeid lag laag de laatste weken. Dat merk je gelijk conditioneel bij ons. Daar moeten we onszelf nog wel in verbeteren, zeker als we naar de Tweede Klasse willen. Gelukkig hebben we deze week, in aanloop naar VVSB (zat.) wel goed kunnen trainen.”

Het vriendenteam lijkt daarmee nog steeds kandidaat nummer één om kampioen te worden. ,,Bij ons tripje in Lissabon in de winterstop hebben we uitgesproken dat de grootste tegenstander van de tweede seizoenshelft alleen wijzelf zullen zijn. Afgelopen zaterdag speelden we bijvoorbeeld gelijk, maar verloor de nummer twee. Daardoor liepen we alsnog uit.”

,,Alleen Sporting Leiden heeft hetzelfde aantal punten, maar het doelsaldo is twee doelpunten slechter.”

De vierde plek van VVSB (zat.) daar tegenover is misschien nog wel verrassender. ,,Nou ja, we hadden als doelstelling de top vijf te halen”, laat Immerzeel weten. ,,Dat ziet er nu goed uit. Als we van Van Nispen winnen, kunnen we ook nog eens de tweede periode pakken. Alleen Sporting Leiden heeft hetzelfde aantal punten, maar het doelsaldo is twee doelpunten slechter.”

Doelpuntenaantal
Zelf heeft Immerzeel met tien goals, net als z’n collega Cornelissens in De Zilk, een flink aandeel in makkelijk scorende VVSB (zat.). ,,Ik ben wel blij dat ik al op de tien zit. Vorig jaar was dat mijn eindtotaal, al was ik toen wel regelmatig geblesseerd. Ik heb natuurlijk ook bij VVSB in het eerste gespeeld en duels in de ‘Reserve Hoofdklasse’ met het tweede van VVSB. Het voetballen in de Derde Klasse is toch anders, maar er zitten best aardige teams nog tussen.”

Foto’s: Tino Stulen en Carlijn Stortelder

Lees ook: ‘Vergeten Verleden: Rijnsburgse Boys uit? Altijd lastig!’POPULAIRE BERICHTEN