Valken ’68 verlengde onlangs het contract met trainer Arie van Duijn met een jaar. In het contract is een optie opgenomen voor nog een seizoen. Een teken aan de wand dat het goed zit tussen de club en de oefenmeester. Ondanks dat de resultaten wat tegenvielen, zo in de eerste maanden.

,,Valken is een rustige, stabiele club” zegt Van Duijn om maar aan te geven dat er van paniek nooit enige sprake is geweest. ,,We kunnen niet in drie maanden tijd spelen zoals we willen spelen. Daar is iets meer tijd voor nodig voor nodig. We hebben ook zeven of acht nieuwe spelers in moeten passen en een nieuwe speelwijze. Dat is niet niks.”

,,Die dachten vervolgens dat ze in de Tweede Klasse wel met twee vingers in de neus meekonden”

Van Duijn is blij met zijn contractverlenging en het feit van de club achter hem staat. ,,We hebben onze ideeën op tafel gelegd en zijn daar gezamenlijk uitgekomen. Het doel?  Terug naar de Eerste Klasse. En als dat gelukt is een stabiele Eersteklasser worden.”

En hoewel Valken, mede door een flink aantal versterkingen, getipt werd als favoriet voor de titel kwam dat er aanvankelijk niet uit. Inmiddels lijkt alles wat meer op zijn plek te vallen en staat Valken vierde, nog maar drie punten achter de koploper Te Werve. ,,Ja dat klopt. We hebben tot nu toe niet slecht gespeeld. Alleen de doelpunten vielen niet.  We hebben het inmiddels iets anders neergezet. Iets compacter en het kwartje lijkt gevallen.”

Dat geldt niet alleen voor de speelwijze maar ook de mentaliteit van sommige spelers. ,,We hebben wat jongens gehad met aanpassingsproblemen”, zegt Van Duijn. ,,Jongens die uit het tweede elftal van een Tweede of Derde Divisionist kwamen. Die dachten vervolgens dat ze in de Tweede Klasse wel met twee vingers in de neus meekonden. Maar zo werkt het niet en inmiddels is dat ook wel duidelijk geloof ik.”

Winterstop
Al met al vindt Van Duijn het jammer dat de winterstop aanbreekt. ,,Ja dat is absoluut jammer. We zitten in een lekkere flow en hadden ook nog wel tegen RCL [28 januari de eerstvolgende tegenstander, red] willen spelen.  Maar goed, we gaan nu op trainingskamp en dan komen we sterker terug.

Voor Valken echter geen verblijf in een zonovergoten vijf-sterren-locatie. ,,Nee daar heeft de club de middelen niet voor. De jongens moeten het zelf betalen. We blijven gewoon in Nederland en gaan een stukje teambuilding doen. En een wedstrijd spelen tegen Hoofdklasser D’Olde Veste. Want we gaan ook voor een stukje fitheid.”

Foto: Saam de Mooij


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude