Delano Asante vertrekt niet naar Quick Boys, maar blijft volgend seizoen speler van Rijnsburgse Boys. Dat wordt bekendgemaakt in een uitgebreid vraaggesprek op de website van de Uien.

Een kleine week geleden lekte uit dat Asante met twee verbintenissen voor volgend seizoen zat. Rijnsburgse Boys lichtte de optie in zijn contract, waar de aanvaller dacht dat hij daar zelf toestemming voor moest geven. Ondertussen had Asante zich al verbonden aan Quick Boys.

Bestuurscrisis
Volgens Asante werd hij door de bestuurscrisis aan het twijfelen gebracht. In december en januari stapten meerdere bestuursleden op. “Daardoor dacht ik dat het misschien verstandig was om ergens anders te gaan kijken. Dat is de reden dat ik ben gaan praten toen Quick Boys mij belde met de vraag of ik op gesprek wilde komen. Dat gesprek was goed, waarna ik mijn handtekening heb gezet. Maar snel kwam bij mij het besef dat ik een grote fout had gemaakt.”

De aanvaller hoopt nu op clementie van de Rijnsburgse fans. “Ik begrijp dat sommigen boos zijn dat ik dit heb gedaan, maar ik hoop op begrip. Ik heb spijt van de beslissing om bij Quick Boys te tekenen en weet nu echt zeker dat ik bij Rijnsburgse Boys op mijn plek zit. Hier heb ik het naar mijn zin en bovendien wil ik per se mijn contractuele afspraken met Rijnsburgse Boys nakomen.”

Klik hier om naar het uitgebreide artikel op de site van Rijnsburgse Boys te gaan, met meer quotes van Asante.

Foto: Rijnsburgse Boys

POPULAIRE BERICHTEN