VIDB had in augustus een interview met Delano Asante, die zijn ambities niet onder stoelen of banken stak. De vleugelaanvaller was klaar voor een grotere rol bij Rijnsburgse Boys. Nu, medio maart, kunnen we stellen dat het geen grootspraak is geweest. Asante is een belangrijke pion voor de Uien en bleek ook tegen Excelsior Maassluis weer van grote waarde: 4-1.

Asante was op de eigen Middelmors goed voor een goal en een assist. “Ik denk dat de manier waarop wij spelen mij heel goed ligt”, glunderde de rechtspoot. “Je ziet het vandaag, het komt er lekker uit.”

Een voorname kwaliteit van de 23-jarige Asante is zijn snelheid. Is hij eigenlijk altijd op de brommer geweest? Lachend: “Ja, ik was vroeger ook al best wel snel. Ik denk alleen dat ik goed aan mezelf heb gewerkt en nog meer snelheid heb gekregen. Dat is gewoon heel lekker en belangrijk om nu te hebben.”

Halverwege was de stand nog in evenwicht: 1-1. Rijnsburgse Boys kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via Dani van der Moot, maar de gelijkmaker van Pieter Langedijk volgde vrijwel direct. Toch wist de thuisploeg in de tweede helft orde op zaken te stellen, via goals van achtereenvolgens Asante, nogmaals Van der Moot en Furhgill Zeldenrust,

“Ja, dat is denk ik wel een verschil met vorig jaar”, stelt Asante. “Toen hadden we vaak dat de wedstrijden die we moesten winnen in een gelijkspel eindigden. Nu merk je dat we die moeilijke wedstrijden ook zijn gaan winnen. En dan zie je, dan sta je er gewoon bij.”

De zege tegen Maassluis kwam de Rijnsburgers toe, al was er in de tweede helft nog even een moment van billenknijpen. Kort na de 2-1 van Asante raakten de bezoekers de paal. Aan de overzijde sloeg Rijnsburgse Boys wél toe. Zo was het 3-1 in plaats van 2-2 en de koers daarmee gelopen.

Door de zege nestelden de bewoners van Middelmors zich in de top drie. Asante is maar wat blij met de ontwikkelingen. “Een aantal weken geleden was het verschil met AFC elf punten, nu staan we er helemaal bij en dat is hartstikke lekker.”

Durven dromen
Volgens Asante begint het grote dromen langzaam te ontstaan. “Ja natuurlijk, dat mag toch als je zo dichtbij staat? Je ziet dat het in de groep ontzettend leeft. We willen gewoon wedstrijden winnen en uiteindelijk kijken waar we uitkomen.”

Er is nu een weekje rust voor Rijnsburgse Boys en dan breken duels van buigen of barsten aan. “Jazeker, de aankomende wedstrijden worden ontzettend belangrijk. Eerst Hardenberg-thuis en daarna naar Katwijk. Daar gaat denk ik al een beetje de beslissing vallen.”


Stand aan kop:
1. AFC 25-53 (52-27)
2. Katwijk 25-51 (53-25)
3. Rijnsburgse Boys 25-50 (52-28)
4. HHC Hardenberg 24-47 (51-30)


Beluister het hele interview met Asante hieronder

Foto’s: Jan Jungerius

Lees ook: Rijnsburgse Boys na rust ruim langs Maassluis, Noordwijk wint in Volendam
Check ook: Asante zet hoog in en wil komend seizoen definitief doorbreken

POPULAIRE BERICHTEN