ziezoo

Na twee overwinningen op rij verviel Valken’68, in eigen huis nog wel, in een slechte gewoonte. De formatie van Arie van Duijn was tegen CWO heer en meester, speelde aantrekkelijk voetbal en creëerde voldoende mogelijkheden, maar stond na negentig minuten opnieuw met lege handen. Met twee rake counters slachtte Combinatie Wil Overwinnen de thuisploeg, die slechts eenmaal het net wist te vinden (1-2).

Daarmee incasseerden de Vlaardingers een wel heel erg hoge beloning voor hun behoudende spel. Toch zal Valken’68 de hand vooral in eigen boezem moeten steken, want net als in de eerste twee verloren competitieduels kwam het oude euvel opnieuw bovendrijven. Verdediger Arjan Haasnoot baalde net als zijn ploeggenoten na afloop dan ook stevig. ,,We gaan met een 0-1 achterstand de rust in, omdat we bij de eerste en enige gevaarlijke aanval van CWO tegen een achterstand aanlopen. Volgens mij ging er ook nog hands vooraf aan dat doelpunt. Ook dat zit dan even niet mee”, treurde Haasnoot over de vroege tegentreffer.

Valken’68, dat met goed voetbal voldoende mogelijkheden had om in het eerste bedrijf iets terug te doen, kwam halverwege de tweede helft door een treffer van Sven Boonstoppel meer dan verdiend langszij. De invaller kopte knap raak op aangeven van Lars van Bommel waarna de weg naar een overwinning open leek te liggen. ,,Op dat moment hadden we met elkaar het gevoel dat het alsnog goed zou komen. Het leek voor ons het keerpunt in de wedstrijd.”

Counter

Zover kwam het echter niet, integendeel. CWO gaf kort na de gelijkmaker een eerste waarschuwing af. Erwin van der Nagel redde echter bekwaam, maar nadat Lars van Bommel de roos op een haar na had gemist, ging het alsnog verkeerd voor de thuisploeg. De rappe Adelcao Mendes Moreiro onderschepte op het middenveld de bal en kreeg daardoor vrije doorgang richting Van der Nagel die zich enkele tellen later verslagen wist (1-2). Het daaropvolgende alles-of-niets offensief van de thuisploeg leverde wel enkele mogelijkheden, maar geen doelpunten op, terwijl CWO op de counter nog vergat het duel definitief in het slot te gooien.

,,Dan keer je stevig balend in de kleedkamer terug”, aldus Haasnoot. ,,De stemming was op zijn zachtst gezegd niet om over naar huis te schrijven. We hadden het gewoon zelf moeten afmaken vandaag. Als je de kansen niet benut vraag je om problemen. Dat is na drie keer verliezen wel duidelijk. Zij kwamen voor een puntje en kregen er drie. Voor ons zijn de complimenten, maar daar kopen we niets voor. Vorige week speelden we de slechtste wedstrijd ooit, maar wonnen we wel. Dan moet het maar zo. Op deze manier is er sprake van een harde landing in de Tweede klasse” blikte Haasnoot terug. Om alsnog optimistisch te eindigen. ,,Komende zaterdag spelen we tegen UVS. Die ploeg kennen we goed. Zelf heb ik er ook een aantal seizoenen gespeeld. Het is gelukkig een team dat net als wij wil voetballen. Dat biedt voldoende perspectief om deze nederlaag recht te zetten.”

Valken’68 – CWO 1-2 (0-1). 16. Da Silva 0-1, 66. Boonstoppel 1-1, 78. Mendes Moreira 1-2

Valken’68: Van der Nagel, Van Duijn, M. van der Plas (56. Boonstoppel), Haasnoot, De Best, S. van der Plas, De Ridder, Van der Bent, De Mooij, Van Bommel, Van Delft.

Foto: Gerrit van der Nagel


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)