VVSB heeft een belangrijke zege in de strijd om lijfsbehoud in de Derde Divisie A geboekt. De Noordwijkerhouters wonnen voor eigen publiek met 2-1 van Hercules. Competitiegenoot FC Rijnvogels hield geen punt(en) over aan een thuisduel.

Na zes wedstrijden zonder overwinning was een driepunter uiterst welkom voor VVSB. De paarsgelen legden de basis daarvoor in de eerste twintig minuten. In de negende minuut was Ian van Otterlo voor het eerst doeltreffend. Hij pikte een tweede bal op, omspeelde de uitgekomen doelman en schoot hard raak: 1-0.

Zo’n tien minuten later kon het publiek op de Boekhorst opnieuw juichen. Van Otterlo zette de aanval op, kreeg de bal terug va Mounir Mounji en drukte af voor de 2-0.

Na een uur spelen deed Hercules iets terug: Christiaan van Hussen kopte binnen uit een corner. De equipe van toekomstig Rijnsburgse Boys-trainer René van der Kooij zette daarna wel aan, maar VVSB trok de broodnodige zege over de streep. Daardoor heeft de ploeg van Wilfred van Leeuwen, met nog drie wedstrijden te gaan, een marge van vier punten op Staphorst.

Thuisnederlaag op de Kooltuin
VVSB heeft 41 punten. Dat zijn er drie minder dan FC Rijnvogels, dat op eigen veld verloor van HSC ’21. Het werd op de Kooltuin 0-1.

Na een gelijkopgaande eerste helft was het halverwege 0-0, ondanks dat de beste kansen voor FC Rijnvogels waren geweest. In de 54e minuut werd het 0-1 voor de bezoekers na een goal uit een corner.

Twintig minuten voor tijd kwam HSC ’21 met tien man te staan na hands van doelman Bob Peterman buiten zijn eigen zestie, maar FC Rijnvogels wist het numerieke overtal in de slotfase niet meer uit te buiten.

VVSB – Hercules 2-1 (2-0)
Goals: Ian van Otterlo (2)

FC Rijnvogels – HSC ’21 0-1 (0-0)

Archieffoto: Orange Pictures