Met het sluiten van de overschrijvingsdatum is ook duidelijk geworden met welke selecties de clubs het moeten gaan doen in het seizoen 2022/2023. De komende tijd nemen we een aantal selecties onder de loep, om te beginnen bij de club waar misschien wel het meeste is veranderd: Van Nispen. Bij de Zilkers is Stephan Spruijt terug aan het roer.

Nu zal je wellicht denken: terug aan het roer? Maar Spruijt was toch al trainer van Van Nispen? Dat klopt, al was dat eigenlijk alleen op papier. De Noordwijkse vriendengroep die zes jaar geleden in De Zilk neerstreek om de Zaterdag 1 te gaan vormen, regelde nagenoeg alles zelf. Omdat de regels van de KNVB voorschrijven dat een club in de standaardcompetities een coach mét papieren moet hebben, werd Spruijt als stroman bereid gevonden. De voormalig speler van FC Lisse had eigenlijk geen rol, los van het feit dat hij bij de wedstrijden wel altijd aanwezig was.

Van de ‘oude’ Zaterdag 1 is nu niemand meer over. Om die reden start Van Nispen komend seizoen weer met een Zilks gezicht en ‘een echte trainer’, zoals Spruijt dat zelf noemt.

“De Noordwijkse jongens hebben het de afgelopen jaren heel goed gedaan, daarover geen slecht woord. De club is ze dankbaar en zeker niet rancuneus. Het enige waar de club niet mee blij was, is dat al het prestatievoetbal een aantal jaar terug naar de zaterdag ging. Je kunt alleen nu niet meer terug. De afgelopen jaren kwamen er ook best wel mensen kijken, maar het had natuurlijk niet de oude zondagcharme met alleen maar jongens uit het dorp. De club gaat het nu wel weer een beetje promoten, ook met de bus naar uitwedstrijden bijvoorbeeld.”

Na de degradatie komt Van Nispen komend seizoen uit in de Derde Klasse. Vanwege het grote verloop in de selectie werd zelfs nog even getwijfeld om in de Vierde Klasse te gaan spelen, maar dat idee werd uiteindelijk afgeblazen.

“We gaan er gewoon het beste van maken”, vertelt Spruijt, die ruim een decennium terug al een aantal jaar trainer van Van Nispen (zondag) was. “De verwachting is dat we tot de mindere ploegen van de afdeling gaan behoren, maar wellicht valt het mee en kunnen we om plek vijf of zes meedoen. We hebben zo’n 38 spelers voor twee teams, dus qua kwantiteit zit het wel goed. En er zitten best een paar aardige voetballers bij. Belangrijk is in ieder geval dat er veel enthousiasme is. We gaan hard werken om goed fit voor de dag te komen, wellicht dat we daar ook verschil mee kunnen maken.”

Impulsen vanuit Hillegom
Veel nieuwe spelers van buitenaf kent de selectie van Van Nispen niet. Eigenlijk komt er alleen een drietal uit de lagere regionen van SV Hillegom over. “Sidney Stemmer schijnt een goede keeper te zijn en Joey Vink een aardige linksbuiten. Thomas Dantuma ken ik nog niet zo goed, maar hopelijk kan ook hij een meerwaarde zijn.”

Al met al krijgt Spruijt met een jonge spelersgroep te maken. “Daarom zou het mooi zijn als we ons kunnen handhaven. Dan doen die jongens allemaal ervaring en vlieguren op en kunnen ze zich ontwikkelen.”

Pogingen om spelers van de oude zondagselectie te verleiden tot een terugkeer liepen (nog) op niets uit. Spruijt: “Jongens als Mike van Haaster, Dick Verhoeven en Koen van der Linden lopen ook allemaal tegen de dertig en die vinden het wel best in een vriendenelftal. Zij zijn niet meer zo fanatiek als vroeger. We hopen nog 1 of 2 van zulk soort jongens gedurende het seizoen over te halen.”

Van Nispen: alle overschrijvingen ⤵️
Nieuw: Sidney Stemmer, Joey Vink, Thomas Dantuma (allen SV Hillegom), Jens van der Linden, Alex van der Linden, Bas Meiland, Cody van der Lans, Milan Janssen (allen eigen jeugd).

Vertrokken: Sven Hensbergen, Sven de Ridder, Pieter Koen van der Plas, Jeremy Degger, Michiel Polman, Marijn de Kok, Bob Hoogkamer, Jeffrey Koemans, Wouter Kok (allen lager elftal Noordwijk), Fadil Sukurica (VVSB, za), Kars Davina (Sporting Leiden), Ivo van der Vlugt (Kagia), Jordy Manuputty (FC Oegstgeest), Rico Geerlings (SV Hillegom, lager elftal)

Klik hier voor het complete overzicht van alle overschrijvingen in de regio

Lees ook: Hoe is het met: Stephan Spruijt

POPULAIRE BERICHTEN