,

VV Foreholte zit nog volop in de strijd om handhaving, maar de club heeft wel al een trainer aangesteld voor volgend seizoen. Frank Bloemheuvel is vanaf 1 augustus 2018 de nieuwe trainer van de Voorhouters. Dit jaar geniet de trainer nog van een sabbatical. ,,Er waren meerdere clubs met interesse, maar Foreholte handelde het snelst”, gaf de oefenmeester eerlijk toe. 

In het dagelijks leven is Bloemheuvel vooral druk bezig met lesgeven. Op het Rijnlands Lyceum in Sassenheim probeert hij zijn leerlingen iets te leren over economische wetenschappen. Het opleiden en beter maken van mensen zit geworteld in zijn genen en dat maakt hem een ideale trainer voor Foreholte.

,,De club had een helder verhaal in de gesprekken die we hebben gehad”, opent Bloemheuvel. ,,Foreholte vindt de eigen jeugd een belangrijk onderdeel van de club en dat is iets wat bij mij past. Ik heb bij meer van dat soort clubs gezeten, ARC, UVS en RCL. Dat zijn clubs die de opleiding ook belangrijk vinden.”

Sabbatical
In april van dit jaar werd bekend dat Bloemheuvel uit zijn functie werd gezet bij ARC. Na vier jaar kwam er een einde aan zijn dienstverband bij de club uit Alphen aan de Rijn. Dat de trainer dit jaar nergens trainer is, is een bewuste keuze geweest.

,,Foreholte vindt de eigen jeugd een belangrijk onderdeel van de club en dat is iets wat bij mij past”

,,Ik ben bij alle clubs waar ik zelf heb gevoetbald ook trainer geweest. Dat is iets wat ik als trainer heel graag wilde bereiken. Ik ben vijftien jaar achter elkaar als trainer bezig geweest en ik vond het tijd om even een jaartje er tussenuit te kruipen.”

,,Of dat bevalt? Ja, dat bevalt enorm! Sterker nog, ik had het eerder moeten doen, haha. Ik ben dit jaar vooral om me heen aan het kijken. Ik bezoek veel wedstrijden, van de Tweede Divisie tot aan de zondag Tweede Klassse. Ook kijk ik regelmatig jeugdwedstrijden bij BVO’s. Ik heb de afgelopen periode goed nagedacht over wat ik wilde. Daarom ervaar ik dit jaar ook als zinvol. Ik moest even pas op de plaats maken.”

,,Ja, het zou kunnen dat er leerlingen van mij zometeen op het trainingsveld staan. Of ik dat erg vind? Nee, hoor. Dan ken ik ze tenminste al wat beter”

Dat Bloemheuvel volgend jaar bij Foreholte trainer is, heeft niet alleen te maken met het goede verhaal van de club en de uitdaging. Natuurlijk: De trainer wilde graag aan de slag, maar  er hadden meerdere factoren invloed op zijn beslissing.

,,Ik wilde heel graag aan de slag. Maar het heeft er ook mee te maken dat ik balans zocht tussen voetbal, werk en mijn gezin. Ik heb een hele leuke vrouw en nog jonge kinderen en daar wil ik ook nog van genieten. Ik denk dat Foreholte een goede club hiervoor is.”

,,Daarnaast vind ik het leuk dat ik weer in de Bollenstreek ga werken!  Ook Foreholte een hele warme club en vind ik dat de club goed wordt geleid. Dat heeft een goede indruk op mij gemaakt.”

Tegenkomen
Werken als docent in Sassenheim en werken als trainer in Voorhout. Het zou goed kunnen dat de oefenmeester zijn leerlingen tegenkomt op het trainingsveld. Hoe kijkt de trainer daar tegen aan? En wilde Bloemheuvel persé in de Bollenstreek trainer worden?

,,Ja, het zou kunnen dat er leerlingen van mij zometeen op het trainingsveld staan. Of ik dat erg vind? Nee, hoor. Dan ken ik ze tenminste al wat beter, haha. Laat ik het zo zeggen, ik wilde niet persé trainer worden van een club in de Bollenstreek. Maar ik vind het wel een leuke werkomgeving en het maakte de beslissing iets makkelijker.”

Lees ook: ‘Roukema: ,,Je kunt beter één duel winnen en één verliezen”’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)