Vooraf was de opdracht voor Warmunda duidelijk. Slechts puur theoretisch was het nog mogelijk om de nacompetitie voor lijfbehoud te ontlopen, maar er moest er in ieder geval gewonnen worden van nummer elf WVC. Op het eigen sportpark Overbos verloor de ploeg van Alan Campfens echter met 2-3 van de concurrent voor een veilige plek. Zodoende kan Warmunda zich definitief opmaken voor nacompetitie om zo in de Derde Klasse te blijven.

De bezoekers gunden Warmunda het optische veldoverwicht en loerden zelf op de ruimte achter de laatste linie van de Warmonders. De verdedigers van de thuisploeg hadden echter in de eerste helft geen vat op de aanvallers van WVC. Vooral de behendige Stijn Rietbroek manifesteerde zich nadrukkelijk voor rust door een loepzuivere hattrick te maken.

Ander gezicht
Na de thee leek de ploeg uit Warmond een metamorfose te hebben ondergaan. Warmunda nam het heft in handen en streed voor iedere meter. De bezoekers uit Oude Wetering konden hier nauwelijks iets tegen over stellen. Het was dan ook wachten op de aansluitingstreffer van Warmunda. Na iets meer dan een uur spelen schoot de bedrijvige Niels Dijkstra een afvallende bal met zijn ‘chocoladebeen’ prachtig in de bovenhoek.

,,We gebruiken deze wedstrijden om te kijken naar het gedrag van mijn spelers buiten de lijnen.”

De thuisploeg rook dat er meer in zat en Vincent Solleveld verkleinde de achterstand door een prachtige vrije trap van een meter of vijfentwintig in de winkelhaak te schieten. De gedreven verdediger maakte alweer zijn achtste doelpunt van deze competitie. In zijn ogen mist zijn ploeg stootkracht voorin dit seizoen. ,,Ik ben ook topscoorder van de ploeg en dat zegt genoeg over onze aanvallende kwaliteiten.  We zijn machteloos voorin. Onze spits is al een lange tijd geblesseerd. We hebben spelers met blessures en schorsingen en jongens die op vakantie zijn. Je kunt het de jongens voorin totaal niet kwalijk nemen, maar je merkt gewoon dat je zoveel moeite hebt met kansen afmaken. Het is sneu, maar we moeten ons gaan richten op de nacompetitie.”

Instelling
Meer zat er tegen WVC voor de wit-blauwen niet in. De povere eerste helft kon uiteindelijk in de tweede helft niet meer goed gemaakt worden door de Warmonders. Voor de ploeg van Alan Campfens wacht de nacompetitie voor lijfsbehoud, maar de getoonde veerkracht zal de burger in Warmond moed geven op een goed einde.

,,Sommigen konden ook niet altijd trainen vanwege maatschappelijke andere zaken, maar daar kunnen we op dit moment niet veel mee.”

In de ogen van trainer Campfens was niet iedereen binnen de club zich doordrongen wat er op het spel stond tegen WVC. ,,In de eerste helft waren we niet bij de les. In de twee helft konden we het wel opbrengen.” De coach vraagt zich openlijk af of hij iets aan de instelling moet bijschaven van zijn elftal: ,,We gaan de komende weken ook meer kijken naar de karaktereigenschappen van spelers. We gebruiken deze wedstrijden om te kijken naar het gedrag van mijn spelers buiten de lijnen.”

,,Als je als speler doordeweeks het kan niet kan opbrengen om twee keer te investeren op de training, dan ga je dat ook niet positief uitbetaald krijgen tijdens de wedstrijd”, is Campfens hard in zijn oordeel. Sommigen konden ook niet altijd trainen vanwege maatschappelijke andere zaken, maar daar kunnen we op dit moment niet veel mee. Het clubbelang gaat voor. Als we dat niet goed weten te bewaken, wordt het een kansloos verhaal. Vandaag hebben we in de tweede helft een goede basis gelegd waarmee wij verder kunnen. ”

Warmunda – WVC 2-3 (0-3) 12. Rietbroek 0-1, 30. Rietbroek 0-2, 36. Rietbroek 0-3, 63. Dijkstra 1-3, 82. Solleveld 2-3

Warmunda: Christen, Solleveld, De Taeye, Ten Have, Komen, Kest, Van Noort, Mastemaker, Kortekaas, Dijkstra, Belmamoune

Archieffoto: Jeannette Dijkstra