Na afloop ging het helemaal niet meer over de 3-4 nederlaag tegen SJZ bij Warmunda. Na alle hectiek die de Warmonders in de tweede seizoenshelft over zich heen hebben gekregen, was de directe handhaving van Warmunda is dit toch een bevestiging dat de neuzen de goede kant op zijn gekregen de afgelopen maanden.

Het besef was er na afloop bij sommigen nog niet helemaal, maar Warmunda had zich zojuist, in dit roerige seizoen, veilig gespeeld. Door het verlies van Van Nispen (zon.) blijft Warmunda tot het einde van het seizoen boven de streep staan.

Van het omwisselen van het aanvoerderschap, het incident rondom Selmo Kurbegovic, een paar stevige blessures, discussies over de speelwijze en binnen de club over het overstappen naar de zaterdag: er is veel gebeurd in Warmond. Maar de manschappen van Alan Campfens flikten het wel om twee speelrondes voor het einde ‘veilig te zijn’. Daar was de oefenmeester zichtbaar trots op.

„Door alle gebeurtenissen vind ik het super knap dat we het met zijn allen hebben weten te bewerkstelligen. Ik ben ook een voetbaldier, maar je moet kijken naar het materiaal wat we hebben. Daarmee moeten wij realistisch voetbal spelen. Het heeft geholpen dat we in de eerste seizoenshelft, toen alle hectiek er nog niet was, al aardig wat potjes hebben weten te winnen, maar buiten dat hebben we in de tweede seizoenshelft ook de nodige punten gehaald om ons te handhaven.“

,,Ik ben blij voor de club en de spelers dat we in de Derde Klasse blijven.”

Vooraf had de Warmondse club de hoop om zich te nestelen in de middenmoot. Maar na alle gebeurtenissen, was dat niet realistisch meer. De doelstelling werd daarom aangepast naar rechtstreekse handhaving, vertelde Campfens na afloop.

„Je moet door met de groep om te zorgen dat je niet degradeert. Ik denk dat de jongens zelf ook een stukje realisme hebben over hun eigen prestaties. Dat is de kracht van deze groep. Het belangrijkste is dat je met iedereen bij elkaar blijft en elkaar ondersteunt. Dat hebben we gedaan en ik ben blij voor de club en de spelers dat we in de Derde Klasse blijven.”

Smalle selectie
Spits, Niels Dijkstra, beaamde de woorden van zijn coach. „We hebben zat problemen gehad dit jaar. Niet alleen door sommige incidenten, maar ook vooral de blessures, waardoor we het met een hartstikke dunne selectie hebben moeten doen dit jaar. Veel wijzigingen in een elftal helpt ook niet.”

Tegen SJZ kreeg de neutrale toeschouwer waar voor zijn geld. In een hele attractieve wedstrijd wonnen de mannen uit Zoeterwoude uiteindelijk, maar dat had zomaar andersom kunnen zijn. In andere wedstrijden lukte het niet om er veel uit te komen, maar in deze wedstrijd opvallend genoeg wel.

,,Het feit dat de jongens in de slotfase zelf doorschoven om op zoek te gaan naar de 4-4 was prachtig om te zien.”

„Dat kwam deels door de tegenstander”, erkende Dijkstra. ,,Zij zijn een aanvallende ploeg die met veel man naar voren gaan. Dat levert ons weer meer ruimte op, achter de laatste linie van hun, waar ik als spits weer van kan profiteren. Andere ploegen spelen dan net wat behoudender.”

De doelpunten kwamen zoals wel vaker dit seizoen weer wat makkelijk tot stand. Daar baalde Campfens van, maar hij was na afloop ook tevreden hoe zijn manschappen hadden gespeeld. „We hebben veel intensiteit erin gegooid en ik zag veel beleving in de ploeg. Dat was goed om te zien. Het feit dat de jongens in de slotfase zelf doorschoven om op zoek te gaan naar de 4-4 was prachtig om te zien. Daarom ben ik over het algemeen toch tevreden over de wedstrijd die we gespeeld hebben.”

Warmunda – SJZ 3-4 (2-1) 10. Hoogbruin 0-1, 34. Mastemaker 1-1, 39. Dijkstra 2-1, 48. Hoogbruin 2-2, 63. Willemse 2-3, 70. Griffioen 2-4, 75. El Kourami 3-4

Warmunda: Van Dam, Mastemaker, Solleveld, Arnst, Van der Voort, Van der Meij (65. B. van Noort), Harmouch (77. Holverda), M. van Noort, Kortekaas (77. Van Riessen), El Kourami, Dijkstra

Tekst: Roy van der Meij

Archieffoto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Jeugdexponent keert terug bij Rijnsburgse Boys’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)