Alan Campfens keert terug in de Bollenstreek als trainer. Hij neemt komende zomer bij Teylingen het trainersstokje over van Rob Jonkman. Voor Campfens betekent dat een terugkeer op bekend terrein. Hij heeft een uitgebreid verleden op de Roodemolen bij buurman Ter Leede.

“Niet alleen als trainer, maar ook als speler liggen mijn roots daar”, vertelt Campfens, die lang in het eerste elftal speelde en ook als jeugdtrainer . “Ik heb er kampioenschappen gemaakt, degradaties ook en ben zelfs nog een halfjaar interim-trainer geweest met Jan Blankespoor. Henk Wisman vertrok toen destijds naar Thailand. Dat was een heel goede leerschool. Ik heb veel aan Ter Leede te danken.”

‘De club wil graag op termijn vooruit. Het zou voor Rob (Jonkman, red.) een fantastische bekroning zijn om te stoppen met promotie.’

In de jaren daarna was Campfens bij verschillende clubs uit de regio werkzaam als hoofdtrainer. De voormalig jeugdspeler van Feyenoord geeft een korte opsomming. “Bij Warmunda heb ik drie jaar gezeten. We zijn toen voor het eerst in de clubgeschiedenis gepromoveerd naar de Derde Klasse.”

“Daarna ben ik als assistent naar VVSB gegaan, maar heb ik me solidair verklaard met Jack (Honsbeek, red.) toen hij zijn ontslag kreeg”, vervolgt Campfens, die vervolgens op ’t Duyfrak bij Valken ’68 neerstreek. “Daar heb ik ook drie jaar gezeten en zijn we soort van ‘Corona-kampioen geworden. Ik had alleen niet het gewenste papiertje, waardoor ik na twee dispensatiejaren niet verder mocht. Dat was heel jammer. Alles pakte fantastische uit, ook qua manier van spelen.”

Moeizame eerste seizoenshelft
Inmiddels is Campfens bezig aan zijn tweede seizoen bij Blauw-Zwart, waar de prestaties wat tegenvallen. “Vorig seizoen deden we nog mee om promotie, maar nu is de eerste seizoenshelft teleurstellend verlopen. Daar hoeven we niet omheen te draaien. Er zijn wat belangrijke spelers weggevallen. Iedereen op de club begrijpt de situatie. Dat is zeker geen berusting, want we gaan er alles aan doen om van deze positie af te komen, maar soms is het wel lastig.”

Er was afgelopen weekend wel een goede start van de tweede seizoenshelft. Blauw-Zwart won met 1-2 bij KMD. Het waren voor de Wassenaarders pas hun elfde en twaalfde competitietreffer, in twaalf speelronden. Daarmee is ook gelijk het euvel gevonden: het (gebrek aan) scorend vermogen.

“Op verdedigend vlak zit het wel goed, maar met twaalf goals voor en vijftien tegen is wel duidelijk waar het pijnpunt zit. We hebben veel wedstrijden gelijkgespeeld of net aan verloren. We moeten hard werken om onze effectiviteit te verbeteren. Het is een heel jonge groep, maar wel eentje die mentaal sterk is. Als we ons stinkende best blijven doen, heb ik er vertrouwen in dat we kunnen laten dat we in de Derde Klasse thuishoren.”

Doorgeschakeld
Het worden voor Campfens zijn laatste maanden in Wassenaar, want vanaf komende zomer zal hij werkzaam zijn bij Teylingen. Aanvankelijk leek een langer verblijf bij Blauw-Zwart nog in de maak, want hij voerde een goed oriënterend gesprek met de TC. Later kreeg Campfens echter van de voorzitter te horen dat zijn contract niet zouden worden verlengd.

Zelf schakelde Campfens toen ook snel door. “Het duurde best lang voordat het officieel bekend werd gemaakt, maar ik moet op gegeven moment ook door en aan mijn eigen toekomst denken. Ik ben in contact gekomen met andere clubs waaronder Teylingen en hun daadkrachtigheid sprak me aan. Ik ben een gevoelsmens en het voelde enorm goed.”

Campfens hoopt volgend seizoen met Teylingen te spelen op het niveau waarop hij nu werkzaam is: de Derde Klasse. De Sassenheimers zijn momenteel de ongeslagen koploper van 4A. “De club wil graag op termijn vooruit. Het zou voor Rob (Jonkman, red.) een fantastische bekroning zijn om te stoppen met promotie. Ik ben heel blij met Teylingen, maar vooralsnog focus ik me volledig op Blauw-Zwart.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Campfens terug in de Bollenstreek: opvolger van Jonkman bij Teylingen

POPULAIRE BERICHTEN