Valken ’68 boekte zaterdag een overtuigende zege bij UVS. Op de Leidse Kikkerpolder werd met 1-5 gewonnen en volgens doelman Erwin van der Nagel was er niets gestolen aan die ruime overwinning. ,,We hebben gewoon bijna alles goed gedaan en de wedstrijd gedicteerd. Een prima potje.”

Valken ’68 leek met de overwinning een ogenschijnlijk mindere periode af te sluiten, maar Van der Nagel zag het anders. ,,Eindelijk maken we de kansen af, ik denk dat je het beter zo kunt verwoorden. We hebben een aantal goede wedstrijden gespeeld, maar eindelijk belonen we onszelf weer.”

Leien dakje
Het treffen bij streekgenoot UVS verliep voor de Valkenburgers van een leien dakje. ,,Ik had niet verwacht dat UVS zou inzakken, maar dat deden ze wel. Het maakte het voor ons iets makkelijker om aan voetballen toe te komen. We werden geholpen door een vroeg doelpunt van Jaco (van der Bent, red.), een goede goal. Vervolgens hebben we de eerste helft niks weggegeven en kopte Arjan Haasnoot vlak voor rust de 0-2 binnen. Een heerlijk moment natuurlijk.”

,,Tot nog toe hebben waren we iedere wedstrijd de betere ploeg. Dat zegt wel dat we een goede kanshebber zijn.”

Na een minuut of tien in de tweede helft leek Robbert van Delft de genadeklap te verzorgen. ,,Daarna gaven we nog wel een domme penalty weg. Zonde, want in een wedstrijd waarin je zo dicteert, wil je als keeper graag de nul houden. Maar uiteindelijk zijn we niet meer in de problemen geweest. Zij hebben nog twee keer op doel geschoten, maar dat waren geen lastige ballen.” Via Sven Boonstoppel en invaller Lars van Bommel liep Valken nog verder uit.

‘Kwaliteiten bovendrijven’
Over de vijf verschillende doelpuntenmakers toonde Van der Nagel zich zeer content. ,,Heerlijk dat een aantal jongens die een goal nodig had hebben gescoord. Het is lekker dat Jaco zijn eerste goal maakte en ook je spits scoort. Verder speelt Arjan het hele seizoen al goed en was Sven los van zijn goal ook goed voor een prima pot. Lars moest op de bank beginnen, maar valt in en scoort. Allemaal lekker voor die jongens. We hebben gewoon veel spelers die een doelpunt kunnen maken.”

Door de zege bracht Valken ’68 zijn puntentotaal op negen, goed voor de zevende plek op de ranglijst. Het is nog lang niet waar Valken ’68 op ingezet heeft, maar volgens Van der Nagel is een notering bij de bovenste ploegen slechts een kwestie van tijd. ,,We hebben zoveel kwaliteit dat het straks echt wel komt bovendrijven. Ik blijf erbij dat wij tot het einde gaan meedoen. Tot nog toe waren we iedere wedstrijd de betere ploeg. Dat zegt wel dat we een goede kanshebber zijn. Volgens de verhalen heeft Te Werve ook een goede ploeg. Ik ken ze helemaal niet, maar we gaan het over een paar weken zien als we tegen ze spelen.”